Бърза рецепта за коледна напитка с мляко.

Зимата е най- подходящият сезон за вкусни и топли напитки. Ако съдържат и полезни продукти, значи може да ги консумирате по всяко време. Ароматът на какао и джинджифил неминуемо става любим на всеки, който го вкуси.

Традиционната рецепта за мляко с какао може да бъде подобрена, като към нея прибавите джинджифил. Така ще получите една много вкусна и различна напитка. Особено подходяща за старт на деня, ако не пиете кафе.

Полезните му свойства са така необходими на организма през зимата. Той е богат на витамин А, В, С, Е, рибофлавин, фолиева киселина, калций, магнезии, фосфор, калий и др. Благодарение на двете му основни съставки шагол и гингерол действа противовъзпалително и помага при различни грипове и настинки. Това го прави и мощен антиоксидант, който пречиства организма от вредни вещества. Може да го консумирате винаги без да се ограничавате, защото той не причинява странични реакции.

Трябвата ви прясно мляко, парченце смлян джинджифил и какао на прах. Първо сложете млякото и джинджифила да се варят. Веднага ще  усетите мирисът, който действа зареждащо.  След това добавете 1-2 ч.л. какао и разбъркайте. Вашата зимна напитка е готова, може да я сервирате с бисквити или кейк или само така да я консумирате.

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!