Четирите символа, които носят късмет през новата година.


Доста хора вярват, че за да се сдобият с късмет и благоденствие през новата година трябва да изпратят старата с добри чувства. Дали от суеверие или пък само, защото някои поверия го повеляват това е останало и до ден днешен. И все пак доста от нас продължават да носят със себе си малки талисманчета за повече късмет. Други пък ги подаряват на близки и приятели, за да им пожелаят също много радости в бъдеще.

Ето трите най- хубави сувенири, които може да поставите във вашия дом или кола, както и да подарите на някой близък.

Четирилистната детелина се превърна в нарицателно за късмет.

За нея се знае, че е символ на много късмет, не само в работата, но и в любовта. Намерите ли я сред хилядите други, определено ще бъдете едни от малкото щастливци, които могат да се похвалят с това. Не всеки обаче може да открие четирилистна детелина, затова пък може да си я носите под формата на малка фигурка. Има различни ключодържатели, аксесоари за кола, стъклени сувенири, под формата на бижута и др. С настъпване на новата календарна година  хората по света си подаряват точно такива детелини за повече щастие

Малките прасенца от порцелан.

Спомняте ли си касичките във формата на прасенца, които събират стотинки? Тези сувенири са почти същите. Те са толкова сладки и в същото време стоят много красиво където и да ги поставите. Било то във витрини, на рафтове или на нощното шкафче. Всяко прасенце е символ на пари, затова хората вярват, че това предвещава и новата година.


Коминочистачите не са толкова страшни, колкото изглеждат.

Влезне ли коминочистач в дома ви знайте, че това е за хубаво. Ако пък не ви се чака да дойде, просто си купете някой, който ви харесва във формата на фигурка, която да поставите на видно място в хола. Той символизира щастие и ново начало.

Подковата носи щастие и берекет.

Ако се чудите какъв коледен подарък да направите  на ваш приятел това е отлична идея. Във всеки дом трябва да има по една подкова, независимо каква е тя. Носи много материални придобивки на стопаните на дома. Ако възнамерявате да стартирате проекти и бизнес начинания през идната година си носете по една малка подкова със себе си.

Изображения:Usplash.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!