Дезинфектантите за ръце – най-добро решение срещу вируси.

Здравейте скъпи приятели, днес ще обърнем внимание на нещо много важно, отново свързано с нашето здраве. Това са дезинфектантите за ръце, които станаха неизменна част от нашето ежедневие. Независимо къде отивам аз винаги си нося по един с мен.Те нашумяха още повече през последните месеци, заради вирусите. Имаше един период, в който трудно можеше да се намерят по магазините, защото всичко беше изкупено.

Спомням си точно тогава, че бях  влязла в една аптека да си търся гел за почистване на ръце и аптекарят ми каза, че са свършили. Предложи ми спирт и ме увери, че и той действа по същият начин. Е, погледнах го малко странно и учудено.Чистият спирт знаем, че е за дезинфекция на повърхности, не за ръце. Но има и некомпетентни хора така, че какво да се прави. Добре, че моята сестра от някъде беше намерила няколко опаковки с гел за ръце  и ми даде и на мен. Сигурна сигурна съм, че доста от вас са си набавили и ги използват подобаващо. Защо е толкова важно да носим по едно малко шишенце дезинфектант със себе си?

1.Ръцете ви са винаги чисти, независимо къде сте

Колко практично, когато сте навън, в гората, в парка, в метрото, където няма вода и сапун. Как по друг начин, ако не с гел за дезинфекция да почистите вашите ръце. Толкова е лесно и удобно, не ви трябва нищо друго. Вие и вашите деца ще бъдете защитени от всякакви вируси.

2.Практично, лесно и бързо ръцете ви са чисти.

Да, само с едно втриване и за няколко секунди ще дезинфикцирате вашите ръце.Толкова е лесно и удобно, дори и малките деца могат сами да го направят. Не ви коства абсолютно нищо.

3. Дезинфектантите за ръце са в компактни опаковки.

Това е още една причина да не се разделяте с вашият любим  гел за почистване на ръце. Не тежи, преносим е навсякъде и в компактна опаковка. Може да го носите в джоба, дамската си чанта, колата и навсякъде, където пожелаете.

4.Освен чиста, кожата на ръцете ви ще бъде добре подхранена.

Вече има дезинфектанти от ново поколение, техните съставки ароматизират и се грижат и за това кожата ви да не се изсушава. Ако почистите ръцете си само със спирт, това ще им се отрази зле, защото спиртът изсушава кожата. Но с геловете това няма как да се случи.

И така това бяха няколко  сериозни аргумента, които е добре да знаем, за дезинфектантите. Грижете се за себе си и бъдете винаги в добра форма. Не забравяйте  да се усмихвате винаги и да бъдете положително настроени към всичко.

 

 

 

 

 

 

Изображения в статията от :pixabay
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!