Диетичен десерт, може да си го хапвате и в същото време да поддържате добра форма.


Десертите са неизменна част от менюто и няма как да бъдат пренебрегнати. Дори и да спазвате диета съществуват различни рецепти за вкусни и сладки неща. Ако ви се дояде сладко не се колебайте да си приготвите някой вкусен микс от здравословни продукти.

Днес ще ви споделя един мой любим десерт, който е с кайсии. Обожавам го и всеки път, когато си го приготвям внимавам какво слагам, за да бъде по- диетичен. Вие също може да си го направите става лесно и бързо и е подходящ за малки и големи.

Трябват ви кайсии, които да бъдат нарязани на парчета. Кисело мляко- обезмаслено или с ниска масленост. Мюсли те са задължителни, защото придават по- добър вкус и в същото време са изключително полезни. Една лъжица мед, това е още  едно вкусно нещо, което дава енергия и сили. Ядки ще ви трябват също, аз доста често слагам орехи, които или предварително са смлени или са на едро. Вие може да си изберете какви ядки да използвате. Прибавям и стафиди, те също придават много повече вкус на десерта.

Нужно е да изсипете киселото мляко в стъклена купичка и да прибавите мюслите, орехите и меда. Те предварително трябва да бъдат смесени заедно. И най- накрая идва ред на кайсиите. Украсете с парчетата и вашия десерт е готов.

Трябва да го съхранявате в хладилник и да го сервирате студен. Със сигурност ще  изненадате любимите си хора, а защо не и вашите гости.

Изображения:pixabay.com

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!