До какви проблеми довежда безсънието

Здравейте приятели,вторник е!  Много се радвам,че и днес ще си говорим за нещо интересно и засягащо почти всички от нас.Случвало ли ви се е да искате да заспите,но да не можете?Умората ви връхлита, мислите за това как да се доберете до леглото, но сънят не ви хваща.Илк пък вече сте запали и се будите посред нощ.На всеки се случвало  това и то не веднъж  има различни причини,които влияят на нашият сън.

Можем ли да се справим с това, без да взимаме лекарства и рефлектира ли безсънието на здравето ни?Това са едни от най-често задаваните въпроси от всички .Разбира се, че не е нужно да взимате силни лекарства, дори не е за препоръчване. Можете сами да се справите с този проблем.Относно това, как сънят оказва влияние на здравето, има много различни твърдения.Ето и една част от тях:

1.Безсънието забавя метаболизма.

Това е така, защото по време на сън се изгарят повече калории,отколкото при тренировки в залата.Когато не сте се наспали достатъчно, самият метаболизъм се забавя и започвате да трупате килограми.Няма значение,дали спазвате диета или спортувате по-важно е сънят да бъде достатъчен.

2.Лошият сън влияе на нервната система.

Разбира се,че когато не сте се наспали вие не се чувствате  в добра кондиция и сте раздразнени.Дори любимото кафе не би помогнало така добре,както качественият сън.Концентрацията ви е някъде другаде и не можете да се съсредоточите над работата си.

3.Недоспиването предизвиква преждевременно стареене.

Най-силното оръжие в борбата с бръчките е сънят.Ако редовно не се наспивате, рискувате да загубите битката със стареенето.Сенките под очите ще се задълбочат, кожата ви няма да бъде толкова жизнена и сияйна. Не случайно повечето холивудски знаменитости спят минимум по осем часа на денонощие.

В много случаи стресът,грижите прекаляването с кофеина,оказват влияние върху нас и не можем да заспиваме.В други случаи смяна на местоживеенето, неудобната възглавница или нощните смени,също са причина.Изисква се желязна воля и мотивация от нас самите за справяне с този проблем.И помнете,че винаги има решение на всичко, стига да го искате. Останете с блога хубав и спокоен ден!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Изображенията в статията от :pixabay

 

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!