Едно интервю с тези, които живеят в страх

Скъпи приятели, днес отново започваме седмицата с едно интервю.Този път ще бъде малко по-различно. След статията за паник атаките, получих доста съобщения, искате отново да поговорим за това.  Днес съм направила сборно интервю с различни хора, преживели паник атаки. Някои от тях вече са добре, други все още се борят с този проблем. Попитах ги различни въпроси и отговорите на всички тях, бяха еднакви. Не поискаха да показвам техни снимки, защото се притесняват. Вижте какво  ни казаха те.

 

Здравей Митко, ти си на 30 години и ми писа, че също страдаш от панически атаки от доста време. Кажи ми как си в момента?

От няколко години се боря усилено с този проблем.Имаше момент, в който го бях овладял, но пак се появиха. Когато изляза навън  се засилва чувството за страх. Създава ми дискомфорт, защото когато шофирам ме е страх да не дойде атаката. Живея в пълен страх имам чувството, че света свършва.

Ивайла на 28 години, ти още в началото се свърза с мен и ме попита как съм се излекувала от този кошмар.Тогава си спомням, че беше в процес на терапия. Ще ни кажеш ли при теб какво проработи и успя ли да се оправиш?

Здравейте, аз дълго време пиех лекарства. Отначало ми помагаха, дори бях сигурна и обнадеждена,че ще се справя с паник атаките. След това за няколко седмици се влоши моето състояние, но благодарение на хомеопатията сега съм по-добре. Смея да твърдя, че наистина се чувствам силна и скоро се надявам да премина през всичко. Имам планове за живота и не искам да ги пропускам. Вашата статия много ме трогна респект, че сте успяла да преодолеете това нещо.

Маргарита 38г. ти също веднага ми писа, след статията. Сподели ми, че и ти имаш същите проблеми. Кажи ми какво усещаш, след като получиш поредната атака.

Имам чувство на силен страх и искам да се скрия някъде. Обвзема ме паника и искам да избягам незабавно. Физическите симптоми са виене  на свят, подкосяват ми се краката и имам силно сърцебиене. Това е в продължение на 20 минути всеки път. Опитвала съм какво ли не, но за съжаление нищо не ми помага.. Имам чувството, че това ще си остане завинаги.

Рали здравей, ти също ми сподели, че получаваш панически атаки.Кога започнаха при теб?

При мен се появиха през 2013, но ги овладях за около година с помощта на медикаменти.  Три години по-късно, започнаха отново, пак ги преборих за около четири месеца. Но юни месец миналата година за пореден път започнах да получавам атаки и това продължава  до ден днешен.

Борислава на 25, ти също си жертва на това кажи ми какви бяха твоите симптоми, когато получаваше паническа атака.

По време на паника атака при всеки симптомите са различни. Моите бяха задушаване, сърцебиене, треперене и имах чувството, че ще полудея. В началото се опитвах да се преборя с това, но с времето осъзнах, че колкото повече се боря, паника атаката става по-силна. Постепенно се научих да се владея. След, като получех панически пристъп се отпусках и я оставах да премине през мен, като вдишвах дълбоко. Затварях очи и си представях, че съм на място, където се чувствам спокойна и щастлива. Така те преминаваха бързо и след време изчезнаха.

Цветомира, на 32 години ти си бременна и получаваш всекидневни атаки. Как успяваш да живееш по този начин, като се има в предвид твоето състояние в момента?

Много е трудно, на моменти едвам издържам. В момента не мога да приемам силни лекарства, заради бременността. Преди това пиех антидепресанти, които бяха силни и донякъде ми помагаха. В момента съм в стрес как ще се справя в бъдеще. Наистина това ме отчайва, защото чувството е сякаш си попаднал в капан и няма изход.

Скъпи приятели, ако и вие имате подобни проблеми, не се притеснявайте да ги споделите. По този начин ще помогнете на много хора, които са в същото положение. Има решение на този проблем, стига човек да е достатъчно силен, да премине през това. Не спирайте да се борите и ще успеете да се отървете от паник атаките.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изображения от :pixabay.com

 

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!