Ефикасно премахване на петната от дрехите


По дрехите посрещат по ума изпращат… стара поговорка, която важи и до ден днешен. Красивите и чисти  дрехи винаги са причина да бъдете по- забелязвани от останалите. Не винаги обаче се случва те да бъдат изрядно  чисти. Има упорити петна , които дори и най- силните препарати трудно могат да отстранят.

Получава се неприятно оцветяване и вашата любима дреха вече  не става за носене. Съществуват различни начини за премахване на петната. Най-често това става със силни препарати, които съдържат химикали, но това може да предизвика алергия при по- чувствителните хора.
Особено детските и бебешките дрешки не е за предпочитане да бъдат третирани с подобни продукти.

Доста често се случва да сте някъде навън и неволно да полеете красивата си рокля с червено вино или кафе. Или пък да изпуснете някоя мазна храна върху любимата ви риза.

В тези моменти няма как да хукнете към къщи да се преобличате, а петната трябва да бъдат веднага третирани, за да не станат по- агресивни.
Има няколко доста добри трика, който определено помагат винаги и са наистина лесни. Само с няколко  продукта от кухнята вие може да премахнете и най- упоритите петна.

Първото нещо е готварската сол. Трябва само да поставите върху замърсените места и да оставите да подейства. Солта изтегля мазното, следите от червено вино, тези от кафе и други. След това изперете дрехата  и ще се убедите в резултата.

Ако пък имате лимон под ръка , той също ще свърши добра работа. Лимоните са мощно средство за избелване или отстраняване на всякакви храни от тъканите на вашите дрехи. Нужни са ви няколко капки, след което оставете така преди да изперете.

Третото нещо, с което може да си решите проблемите е сода за хляб. И тя доста добре ще отстрани нежеланите замърсявания. Така отново ще се радвате на вашите дрехи и петната няма да ги има. Особено белите материи ще бъдат още по- бели.

Изображения:pixabay.com

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!