Гримьорката Екатерина Мечкуева: Българката е изключително грижовна към себе си

Приятели здравейте, толкова се радвам, че отново сме заедно, липсвахте ми много! През цялото време получавах вашите съобщения, бяхте нетърпеливи за завръщането на сайтът. Една седмица ни  нямаше,но беше достатъчно да се затъжим едни за други. Днес съм ви подготвила изненада, интервю с една прекрасна дама,на която много се възхищавам. От доста време искам да говорим за микроблейдингът. Затова на гости ми  е Екатерина Мечкуева- стилист, художник, гримьор и специалист по микроблейдинг. Тя ще ни разкаже подробно за тази нашумяла в последните няколко години процедура. Ще си поговорим и за актуалните тенденции в грима тази година.

 

Кате здравей, много се радвам, че си мой гост днес! Въпреки многото ангажименти, ти успя да намериш време за нас,за което ти благодаря! Бих искала да си поговорим първо за тази толкова желана процедура, каквато е микроблейдингът. Цял Холивуд полудя по нея и все повече жени се подлагат на това. Ще разкажеш ли повече на нашите читателки какво точно представлява ?

Процедурата микроблейдинг нашумя и стана много известна в България последните няколко години.В Япония е позната още от векове.Желана е от много жени, защото ефектът от нея е много добър и придава естествен вид на веждите.Самата процедура се прави с упойка (кремче с лидокаин) и представлява малки разрези с фино ножче, в които се натрива пигмент. Разрезите са много фини и имитират косъмчета.

 

Какви материали се използват за направата на микроблейдинг и как  протича самата процедура?

Пигментите, с които се прави процедурата са на растителна основа и издържат около година, година и половина, в зависимост от вида кожа.Това е процедура, която се прави индивидуално за всеки клиент. Веждите се чертаят със специални уреди и в никакъв случай с шаблони! Пигментите се смесват в зависимост от това, дали клиентът е със светла или тъмна коса, какъв е отенъкът на лицето му и т.н

 

Преди няколко години на мода бяха плътните вежди. Много жени ги рисуваха с помощта на молив,какво е модерно в момента? Сякаш сега все повече дами се стремят веждите им да изглеждат естествено.

Все още са актуални дебелите вежди! Но формата им се мени, в зависимост от модните течения.Преди актуални бяха в основата плътни, в края много тънки вежди.Сега има едно общо изравняване от основата до края на веждите.

 

Много наши читателки се интересуват кой е най-подходящият сезон за направата на микроблейдинг и колко време след това се налага повторна процедура?

Най-добрият сезон за тази процедура е есента, зимата и ранната пролет. Лятото  не е за предпочитане да се прави,тъй като слънцето “яде” пигмента.Но ако внимавате и носите слънчеви очила и слънцезащитни кремове,може да запазите вашите вежди, дори и тогава.

 

Още прекрасни модели за грим от Екатерина

За направата на моите вежди се доверих на теб и съм много доволна. Дори не ми се налага да слагам грим, винаги съм с добре офирмени вежди. За кои дами е подходяща тази процедура?

Процедурата микроблейдинг е подходяща за абсолютно всички.Това е така, защото самите пигменти, с които работя са щадящи. Те са на растителна основа и не създават никакви алергии. Държа да подчертая,че аз не работя с черен пигмент, защото черното “пробива” лицето и е много контрастно, дори и при много тъмни кожи.

 

Твоята професия е свързана с разкрасяване на женското лице.Ти също така си гримьор, кажи ми според теб поддържана ли е българската жена?

Българската жена е изключително грижовна към себе си и е добре поддържана. Обичам да пътувам и мога да кажа,че съм посетила над 50 държави по света. Моето впечатление е,че единствено рускините са може би по-добре поддържани от българките.

 

Катето с нейна ученичка от школата по грим

 

Прекрасният грим,който правиш не остава незабелязан. Ти също така имаш школа за грим,където преподаваш. На какво държиш да научиш момичетата,които се обучават при теб?

В моите курсове по грим всички момичета са много старателни и мотивирани. Може би, защото и аз се старая да им създам интерес към професията гримьор. За нея се изисква голямо търпение и любов. Всяко лице е единствено и неповторимо и аз това ги уча да опитват различни техники, а не заучен грим. До този момент всички мои ученички, се превърнаха в успешни громьори, за което много се гордея. Искам да дам всичко от себе си и познанията си,затова започнах да преподавам. Стремя се да науча моите ученици,че клиентът е най-важният и трябва да си тръгне от студиото доволен и щастлив. А те са длъжни да дадат всичко от себе си!

 

Въпреки случващата се обстановка тази година  има балове, макар и със закъснение. Това е доста вълнуващ момент за всички абитуриенти и техните семейства. Какъв грим обикновено искат младите момичета за бала си?

Така е, въпреки всичко балове тази година има. Момичетата,които идват при мен са много интелигентни и образовани,завършили езикови гимназии. Почти всичките искат лек грим,като акцентираме на  устните или очите,в зависимост от тяхното желание. Много рядко някоя от тях иска тежък грим.

Много се радвам, че беше мой гост Кате! Пожелавам ти много професионални успехи и прекрасно лято! Ти какво искаш да кажеш на нашите читатели?

На вашите читатели искам да пожелая, преди всичко здраве и стремеж към всичко свързано с красота! И смятам, че ще го открият във вашият сайт!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!