Грижа за екстеншъните.


Ежедневната грижа за косата е важна, за да бъде винаги здрава и блестяща. Същото важи и за дамите, които често прибягват до удължението с екстеншъни. Тресите са изработени от 100% естествена коса и се нуждаят от редовни грижи. Те не са по- различни от тези, които полагате за вашата собствена коса.

1.Трябва да измивате  екстеншъните със специален шампоан или поне такъв, който използвате за вашата коса.

2. Винаги поставяйте подходящата маска, защото тя определено подхранва косъма в дълбочина. Балсамите също са вариант, но трябва да знаете, че те служат само за по- лесно разресване.

3. Ако ги третирате често с преса, сешоар или маша трябва да използвате специални продукти, които да ги предпазят от топлинната обработка. Може да са под формата на спрейове или кремове, олиото за коса също е добро решение. Избягвайте много високата температура, защото това определено може да увреди и вашата собствена коса.

4. Подстригвайте връхчетата редовно и по малко. Те цъфтят и косата има нужда от освежаване.

5. Не боядисвайте сами вашите екстеншъни. Посещението при фризьор е задължително.

6. Винаги разресвайте с четка, не използвайте гребен, защото той накъсва дългата  коса. За да ги запазите в добро състояние използвайте четки специално предназначени за това.

Спазвайки тези важни стъпки в грижата за вашата удължена коса ще и се радвате по- дълго време. Винаги ще може да променяте визията си и да изглеждате красиви.

Изображения:Unsplash.com
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!