Грижи за устните през зимата.


Не само силното слънце и студеният вятър могат да повлияят лошо на външния ни вид. Смяната на сезоните и разликата в температурите, също оказват огромно влияние. Устните са особено чувствителна зона, както към слънцето, така и към студа. През зимата задължителните грижи, които трябва да полагаме са от голямо значение, за да се запазят и те в добър вид.

Ежедневните грижи също са много важни, защото само така ще се предпазите от неприятното напукване. Има няколко важни стъпки, които да следвате, за да  поддържате видът им изряден.

Първо много важно нещо е да ексфолирате устните редовно, защото така мъртвия слой кожа пада и те стават по- меки и пухкави. Това може да направите с помощта на ексфолиант. Ако нямате под ръка, може да използвате  смляно кафе ефектът ще бъде пак същия.

Втората стъпка е още по- важна, това е  хидратирането им. Може да използвате мед, авокадо, зехтин или различни домашни маски, които подхранват кожата в дълбочина. След това трябва да отмиете и да подсушите. Добре е да нанесете балсам, който ще продължи защитата на вашите устни.

Пийте достатъчно вода, за да изглеждат винаги пухкави и красиви. Може да вземате и комбинирани витамини, които ще ви подействат също много добре.

Когато излизате навън в студеното време задължително покривайте с крем или балсам за устни. Те предпазват от неблагоприятното влияние на сутдения вятър. Дори, когато си лягате вечер, не забравяйте да повторите процедурата. Така през цялото денонощие устните ви ще бъдат добре хидратирани.

Изображения:pixabay.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!