Как бързо и лесно да си направим био сок от грозде?


Есента освен, че е сезонът, който внася носталгия по лятото е богата и на различни плодове. Един от най-вкусните такива е гроздето. Независимо дали то е бяло или червено, определено е фаворит на повечето от нас. Има всякакви сортове грозде някои са толкова сладки, че и медът не може да се сравни с тях. Освен това то е богат източник на калций, калий, фосфор, желязо, витамин B, C, D. Изключително полезно е за сърдечно -съдовата система, както и за пречистване на организма от вредни вещества.

Тук идва и въпросът дали само така да го консумираме  или може да си направим сок от него? Разбира се, че може да си направите освежаващ фреш от грозде. Става много лесно и бързо. За целта трябва то да бъде добре узряло и да е по-сладко на вкус. Ето какво ви трябва:

– 1/2 кг. грозде

– 1л. вода

– кафява захар( по желание)

– половин лимон

Трябва да отделите  зърната на гроздето, да ги поставите в блендер и така да ги пресовате. След това може да прибавите малко кафява захар на вкус и половин лимон. Изсипете този микс в стъклен съд с вода и разбъркайте още веднъж. Вашият фреш е готов. Това е още едно от важните неща, които може да включите в диетата си за детоксикация.

Добър вариант е  да комбинирате сокът от грозде и с други сезонни плодове,  изборът е изцяло ваш. Насладете се на богатството, което природата ни предоставя.

Изображения:pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!