Как да направим детската стая още по- просторна?

Детската стая заема особено важно място във всеки дом, в който има деца. Обикновено въображението ни работи толкова добре, че какви ли не идеи ни изникват по отношение на интериора. Ако имате момиченце, нормално е да  си представяте стените в розово, мебелите като в приказка и много панделки навсякъде. За момчетата пък преобладава синият цвят, легло във формата на кола и какви ли не щури идеи.

В днешно време има всякакви модели за детски стаи. Толкова много избор, че човек може да се обърка. Най-важното обаче е как да бъдат позиционирани мебелите, за да остава свободно пространство за игри.

Първо стаята трябва да бъде просторна и задължително да е с един или два прозореца. Така постоянно ще има дневна светлина, от която се нуждае вашето дете. Винаги ще бъде добре проветрена и чиста. Щорите също трябва да присъстват, те са много важни особено за през лятото. Вашето дете няма да бъде обезпокоявано от силните слънчеви лъчи. Решетките против насекоми също не бива да забравяте, само така ще го предпазите от комари и други.

Трябва да предвидите място за гардероб, легло, малко диванче или бюро. Добре е те да бъдат позиционирани до стената. По този начин  средата на стаята ще бъде свободна. Пухените килими са удачен вариант  за децата на по-малка възраст. Така особено през зимата стаята ще бъде по уютна и топла. Акцентирайте на леки пердета в бяло или с картинки например. Това ще внесе още повече настроение в детската стая.


Изберете мебели, които са лесни и удобни за почистване и ги поставете до стената, срещу прозореца. Само така ще постигнете повече място за игри на малчуганите.

Ако детето ви е по-голямо, е добре да поискате и неговото мнение, относно интериора на стаята му. Най-важното е то да се чувства комфортно и да прекарва хубаво времето си там.

Изображения в статията: pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!