Как да освежим въздуха в дома ни?


Домът е мястото, където прекарваме най- много време от денонощието. За да се чувстваме комфортно и уютно, той трябва да бъде чист, подреден и да ухае добре. Много често обаче се появява неприятна миризма особено в кухнята. Всекидневното готвене, кухненските уреди и мивката най- често са причина за неприятния мирис вкъщи.

Дори и редовното проветряване не може да подобри атмосферата напълно. Силните ароматизатори също съдържат вредни съставки и могат да предизвикат алергии. Особено, ако имате малки деца или домашни любимци не са добър вариант. Смяната на старият въздух с нов няма как да отстрани напълно всичко, затова може да използвате някои продукти от кухнята. Те ще ви помогнат по- бързо да забравите за мирисът на готвено.

Използвайте кафе, за да неутрализирате неприятния мирис в дома ви.

Както е известно това е мнщно оръжие, което може да ви помогне да подобрите въздухът вкъщи. Поставете сурово кафе в хола, на масата, по рафтовете, в коридора дори и в спалнята. В шкафовете, които не използвате често също може да поставите кафе, за да абсорбира  неприятната миризма.

Ванилията ухае страхотно не само когато я използвате за приготвянето на десерти.

За освежаване на въздухът това е отлично средство. Уханието и е трайно и докосва всяко кътче във вашия дом. В същото време създава уютна атмосфера.

Ароматните свещи са задължителни за всеки дом.

Освен, че служат за декорация свещите са толкова ароматни, че ви трябват само няколко, за да ароматизират целия дом. Страхотните комбинации от различни съставки действат успокояващо и релаксиращо. Може да ги поставите навсякъде дори и в банята. Не е нужно да бъдат запалени, просто ги оставете да си стоят така.

Лимон и сол една интересна и много добра комбинация.

Едва ли има по- освежаващо нещо от лимонът. Не само напитките и прясната му консумация могат да ни дадат тази свежест. Ако използвате резени лимон, без вътрешността и сложите морска сол в тях определено ще бъдете изненадани. Мирисът на плесен, готвено и застояло ще изчезне. Поставяйте редовно парчета лимон във вашия дом и така ще се наслаждавате на страхотния и свеж аромат.

Изображения: pixabay.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!