Как да почистваме лицето от грима и защо е важно да го правим?

Гримът е важен елемент от имиджа на една жена, с него могат да се постигнат прекрасни резултати. Да прикрием дефектите от лицето и да изглеждаме още по- красиви. Много е важно да знаем, че с него може да се стои само временно. В никакъв случай не трябва да си лягате , без да сте почистили лицето си. В противен случай може да предизвикате кожни проблеми, запушване на порите и проблеми с очите.

Как точно да почистим лицето си е въпрос, на който много дами търсят отговор. Не защото не знаят как , а защото много често гримът не може да бъде добре отстранен.
Първо много важно нещо е да имате специални мокри кърпи, които почистват всякакъв тип грим или пък мицеларна вода. Тя е отлично решение и действа подхранващо. Без тези две неща, няма как да се справите. Измиването само с вода, няма как да го премахне напълно.

Почистването започва отгоре надолу и с нежни движения. Почистете всяка гънка, особено тези около очите и носа. Там най- трудно се премахва основата, така че е добре да повторите няколко пъти, докато напълно премахнете всичко. Клепачите също трябва много внимателно да бъдат изчистени, спиралата за мигли и тя. След това задължително измиите лицето си с така нареченият специален сапун за лице. Той може да бъде и в течно състояние, като гел и на пяна, това зависи от марката на продукта. Всички вършат добра работа.

Отново с бавни движения масажирайте цялото лице и деколте и накрая отмийте с хладка вода. Ще почувствате как кожата ви е гладка и мека. Тази процедура е желателно  да се прави всяка вечер, а не само когато трябва да премахвате грим. Продуктите за специална грижа на лицето действат антибактериално и по този начин ще се радвате на красива и сияйна кожа.

Най-накрая следва да нанесете нощен крем, който ще хидратира в дълбочина кожата ви. Може да използвате и серум за около очите и челото, така ще запазите вашият младежки вид дълго време.

Изображения в статията:pixabay .com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!