Как да постигнете ефекта без грим с грим? Интересни техники за по- естествено излъчване.


Гримът е важен, независимо какъв е той. Дали ще бъде сценичен, такъв за парти или ежедневен, винаги придава повече самочувствие на жената. Всяка дама иска да изглежда красива дори без грим. Това може да се постигне лесно и бързо. За целта обаче ще са ви нужни фон дьо тен и пудра.  Те добре  прикриват  тъмните кръгове около очите, пигментациите и акнето, които не са  привлекателни за визията ви. Така ще имате хубава кожа и ще изглеждате свежи и млади.

Тази техника е подходяща за жените, които не си падат по силният грим и искат да изкарат на показ чертите на лицето по естествен начин. Тук не се използват моливи за очи, силни червила, брокат или дълги мигли.

Нужен ви е много лек матиращ ефект, който да придаде настроение и да подчертае красивата ви усмивка.
1. Първо се нанася основата за лице, това може да бъде крем, който да попие добре в кожата.

2. Използвайте коректор за заличаване на белези. Поставете около очите, също така една тънка линия върфу нослето и брадичката.

3. Изберете фон дьо тен с цвят близък до цвета на вашата кожа. Никога не слагайте много тъмен или много светъл, защото така се получава разминаване. Ако е течен поставете по малко на челото, носа, скулите и брадичката и разнесете с помощта на четка за грим отвътре навън. Трябва да се получи гладка и равна основа. Ако използвате фон дьо тен на стик трябва да използвате специална гъба, с която добре да нанесете по цялото лице.

4. Идва ред на пудрата! С голяма четка се поставя леко и плавно по цялото лице и шията. Сложете повече на челото, носа и брадичката. Веждите се подчертават дискретно с подходящ молив.

5. След като сте напълно готови с основата може да поставите съвсем малко руж, който да е телесен цвят. Но може и да не поставяте нищо.

6. Ако искате да сложите сенки за очи те трябва да бъдат цвят близък до основата.

7. За устните  използвайте само лек балсам, който да е прозрачен.

8. Извиите миглите и поставете безцветна или кафява спирала.

Това е  гримът, който отнема не повече от десетина минути. И в същото време ще изглеждате сякаш сте без грим. Една доста предпочитана техника, особено при някои модни ревюта или всекидневен грим. С него се постига доста младежко излъчване и модерна визия.

Изображения:Usplash.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!