Как да предотвратим появата на стриите? Могат ли да бъдат отстранени- съвети за гладка кожа.


Когато става дума за външният вид и по-точно за състоянието на кожата, не може да не обърнем внимание и на стриите. Те определено са доста често срещан проблем, който се появява при рязко отслабване или напълняване. Кожата добива по- различен вид особено на местата, на които с появяват. Те са ясно изразени бели или розови линии, които наподобяват пукнатини.

Много хора смятат, че не могат  да бъдат премахнати, но медицината и естетичната хирургия са напреднали и могат да се справят с този проблем. Какво обаче трябва да направим, за да не се стига до крайни мерки и да запазим кожата си красива? Има няколко важни стъпки, които, ако спазвате определено може да се радвате на сияйна кожа.

1. Бързото отслабване и строгите диети, както и драстичното напълняване са причина за това.

Кожата не е добре подготвена за такива резки промени и това води до появата на стрии. Така, че е добре да сваляте килограми по- бавно , но сигурно.

2. Овлажнявайте кожата си винаги.

Сухата кожа, особено по- време на бременност трябва да бъде дълбоко хидратирана. Най- добре по два пъти нанасяйте крем или специално олио против стрии.

3. Спортът също е важен.

Той освен, че е оръжие срещу целулит и натрупани килограми подобрява и еластичността на кожата. Така тя ще бъде гладка и сияйна без неравности.

Следвайки тези  три неща и определено ще постигнете добри резултати. Няма да се притеснявате как ще изглеждате по бански на плажа и ще имате повече самочувствие. Бъдете красиви и се радвайте на живота.

Изображения в статията: pixabay.com
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!