Как да приготвим чай от липа и за какво е полезен той?

Едва ли има някой, който разхождайки се в разгара на лятото, да не се докосне до ароматът на липите. Те са нявсякъде тези красиви дървета, които внасят носталгична нотка и ни напомнят, че есента наближава.
Месеците юли и  август са най- благоприятното време да си набавите  цвят от липа.

Преди това е важно да знаете и няколко неща, относно самата преработка на чаят. Първо гледайте, дърветата липа да са в близост до паркове и гори. Именно там въздухът е по- чист и това ще ви гарантира, добро качество на вашият чай.
Второто важно нещо е, че след като сте набрали липовите цветове, трябва да ги оставите  на слънце, докато се изсушат. Готови са, когато придобият златист цвят. След това е  добре да ги съхранявате на тъмно и сухо място.

За приготвянето  на самият чай вземете
половин шепа от изсушените цветове и ги запарете  във вода. Оставете отварата да постои и след това прецедете. Накрая  може да добавите мед и лимон. Получава се  невероятна напитка, която е подходяща за добър старт на деня.

Освен това този чуден чай  е изключително полезен за нашето здраве. Редовният му прием, помага за успокояване на нервната система. Ако имате проблеми със съня, липов чай с мед е вашето решение. Други полезни свойства са антибактериалното му действие, той помага за заздравяване на различни видове рани. С него могат да се правят  компреси, директно върху кожата. Също така има мощно диуритично действие. За хората с бъбречни проблеми е отличен вариант за справяне със ситуацията.

Бъдете здрави, радвайте се на живота и не забравяйте,  че  здравето ви се отплаща, когато и вие се грижите за него.

 

Изображеня в статията: pixabay.com

 

 

 

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!