Как да прикрием несъвършенствата по лицето само с грим?


Скъпи, дами днес отново ще се потопим в света на красотата. Тази статия е по желание на много от вас. След темата за модните тенденции идва време и за гримът. Той определено е важна част от имиджа на една жена. Трябва да знаете, че гримът е не само мода, а в повечето случаи той е наложителен.

Доста често заставаме пред огледалото и започваме да се питаме: “Как ли  бих изглеждала, ако тези бръчици, около очите ги нямаше?” или пък: “Как да прикрия белезите от акне по кожата на лицето си?”.. Тези и още други проблеми определено могат да бъдат заличени само с помощта на грим.

Как да поставим основата за грим , за да изглеждаме по- млади и да подчертаем чертите на лицето си?
Първо с мека четка или гъба е добре да покриете сенките под очите, леките бръчици и акне по лицето. Това става с помощта на коректор, както вече знаем той трябва да бъде един тон по- светъл от фон дьо тена. Може да бъде течен или на стик, общо взето върши еднаква работа.

След това отново с плавни движения поставете фон дьо тенът, като покривате цялото лице и шията включително. Отново повторете с коректор местата, на които е необходимо, за да бъдат добре прикрити дефектите.

Най-накрая идва моментът за нанасяне на пудрата. С голяма четка от естествен косъм разнесете по цялото лице, ако е нужно може да сложите и повечко, защото така ще прикриете всички недостатъци. Ако лицето ви се изпоти, няма да блестите, като статуя и ще изглеждате по- млади и свежи. Последвайте тези лесни стъпки и ще постигнете прекрасни резултати.

Изображения: pixabay.com

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!