Как да създадем хармония в нашият дом?

Здравейте скъпи приятели, радвам се че пак сме заедно.Днес искам да си поговорим за едно много ценно място за всички нас, това е нашият дом.Независимо къде отиваме,ние винги се прибираме вкъщи, където се чувстваме най-добре.Всеки един от нас обожава мястото, в което намира спокойствие и релакс.

Знам,че на всички ни се е случвало да искаме да подредим домът си или да променим изцяло интериора и точно тогава идват много въпроси.Какъв дизайн да изберем?Откъде да вземем идеи, как да комбинираме мебелите си?И още куп въпроси,свързани с подредбата на нашето жилище.

Ако на  вас самите ви е трудно да направите това,може да се обърнете към професионална фирма за интериорен дизайн.Там специалистите ще направят най-добрия подбор за вас и така ще имате  мечтаният от вас дом.Ако сте от хората,които са детайлисти и държите всичко сами да изберете,може да го направите винаги.Бъдете сигурни,че собствената ви интуиция,няма да ви излъже.

 

Хубаво е да изберете по-светли тонове,защото те правят щилището ви да изглежда по-голямо и уютно.Ако наблегнете на белите стени и мебели,ще имате повече възможности да декорирате дома си с цветни сувенири,карини и цветя.То ще изглежда винаги чисто и приветливо,няма да ви се налага да правите сложни комбинации и ще бъде стилно.Същото важи и за мебелите в светлосивата и бежовата гама.

Ако пък сте любители на по-екстравагантния интериор,винаги може да комбинирате зеленият диван в хола с по -шарени пердета или картини. Но тук трябва много да се внимава,за да не се получи кич.Затова,ако сте решили, че гоните по-нестандартна визия за домът ви,потърсете помощ от специалисти. Както казах картините са важен елемент от всеки дом.Независимо черно-бели или цветни,те отразяват душевността на собственика.Поднасят нотки на спомен и в същото време на хармония. Саксиите с цветя или огромните вази са задължителни.Както и сувенири и всякакви такива украси.Аз винаги, когато пътуваме някъде по-света си донасям по някой нов сувенир,слабост са ми такива неща.

Хубава е да акцентирате на лампи или полилеи,както и на пердета ,защото те са едни от основните елементи във вашия дом.Не е толкова важно да инвестирате хиляди левове в мебели, важното е да са комбинирани добре.Така за вас, вашето семейство и гостите ви ще цари приятна атмосфера.

Има също така всякакви цветни възглавници за дивана в хола,ако той е черен или бял.Така ще може да го направите по-цветен и разчупен. Наредете любимите си книги, във вашата библиотека, те ще придават много стилна обстановка.Това показва,че вие като домакин,обичате да четете и цените хубавата литература. Ако вашата крепост е голяма и хола и трапезарията са заедно,можете преспокойно да експериментирате.Тогава ще имате холна гарнитура с малка масичка и голяма маса за хранене. Върху тях можете да поставите декоративни свещи,купа с плодове или ваза с цветя.Столовете трябва да са добре подредени, точно там можете да акцентирате на лампа.Която да е интересен модел,нещо рядко срещано. Има какви ли не идеи, които му хрумват на човек.

Спалнята е едно от най -личните места в нашият дом това е мястото,където събираме нашите мисли.Затова тя трябва да бъде уютна,просторна и добре подредена. Хубаво е да имате големи огледала,дълги завеси и огромен гардероб. Един ефектен полилей,ще стои прекрасно във вашата спалня. На нощното шкафче,можете да поставите декоративни цветя или някой стъклен сувенир.Относно красивите картини стана ясно вече, те са задължителни.За пода можете да изберете нещо в тон със самата цветова гама на стените или пердетата.Ако те са бели или светло розови, белите килими с лек шарен акцент ще паснат отлично.

За вашата банят,също можете да изберете нещо елегантно и същевременно лесно за поддържане.Розови,бежови,бели, тонове са много подходящи.Ако имате по-смели идеи разбира се, че можете да ги направите, това е вашият дом.Наблегнете на стъклото и мраморните повърхности.Красивите щори, ще създадат задушевна обстановка.Без значение е това ,дали имате вана или не,банята ви ще изглежда винаги уютна. Там  също можете да поставите килими,специални за баня, разбира се.Ако е по-голяма би могло да се сложат и саксии с изкуствени цветя,ще се получи доста ефектно.

Има хиляди варианти,за това как да направим нашият дом да бъде топъл,уютен и красив. Съществуват различни стилове,като съвременен,винтидж,ретро,шаби шик и др.Така,че това вие сами може да си изберете .Не забравяйте,вашият дом е отражение на вашите мисли,характер и емоции.Направете го с много любов и така ще се чувствате винаги добре вкъщи.Бъдете усмихнати и през днешния ден!

 

 

 

 

                                                                                                            Изображенията в темата са от: pixabay

2 коментара за "Как да създадем хармония в нашият дом?"

  1. Таня каза:

    Много добре написано. Домът трябва да е модерен, уютен и удобен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!