Как да се грижим за нашата коса,за да порасне бързо?

Processed with MOLDIV

Здравейте приятели,днес отново е моят любим четвъртък.Искам да ви благодаря, че сте част от моя блог, както знаете без вас той няма да бъде същия.Да не пропусна да поздравя нашата рожденничка днес Ивелина Иванова.Нека бъде винаги здрава, усмихната и много прекрасни моменти и пожелавам!Честит имен ден и на всички,които празнуват днес!Бъдете здрави!
Напоследък получавам много въпроси, относно това как да се грижим за нашата коса?Какво да направим за нея, за да порасне по-бързо?Дали боите за коса увреждат косъма и много други въпроси?…Много момичета се интересуват, точно от това особено с наближаването на летните месеци.Тогава на всички ни е ясно, че трябва да полагаме по-специални грижи, тъй като слънцето е силно и това прави нашата коса доста уязвима.

Има много начини да я запазите в добра кондиция,независимо от сезона.През студените зимни месеци,също трябва да се грижите подобаващо. Есента е период ,в който много често страдаме от косопад.Всички масови козметики,третиране и недостатъчна грижа,може да увредят трайно вашата коса.Какво трябва да направим, за да расте тя мека,здрава и копринено гладка?

1.Не я третирайте толкова често.

Всички ние обичаме да експериментираме с цвета на нашата коса.Доста често я подлагаме на топлинна обработка, използвайки нашата любима преса или маша.Сешоарите също до голяма степен я изсушават.Проблема е в това, че много дами правят огромна грешка и не поставят продукт,преди да започнат да работят с пресата за коса например.Така косъмът се уврежда в дълбочина. Много е важно да се спрете на подходящата за вас козметика.По този начин ще получите отлични резултати.Има и много добри уреди, които ще я  пощадят  ,така че може да изберете и някои от тях.Това е добра инвестиция,която можете да направите.По този начин винаги ще бъдете с прекрасни букли и в същото време косата ви ще бъде здрава.

2.Не прекалявайте с боите за коса.

Няма лошо да експериментирате с цвета,по този начин ще се виждате винаги в различно амплоа.Блондинка или брюнетка, това не е от значение.Важното е внимателно да използвате боята за коса.Има всякакви марки на пазара. Някои са доста щадящи и с тях се постигат добри резултати.Аз лично немога да се боядисвам  сама и винаги отивам на фризьор. Но ако вие се боядисвате сами не го правете толкова често.Веднъж в месеца е напълно достатъчно.Следете винаги колко време е изминалото, докато стоите с боята.Не бива да престояване по-дълго от показаното време.

3.Подстригвайте връхчетата редовно.

Всяко нещо изисква поддръжка.Същото важи и за нашата коса.Ако редовно премахвате цъфналите краища,тя ще расте много по- бързо.Но не го правете сами вкъщи,не защото рискувате да изкривите линията на вашата прическа.А защото обикновенните ножици ще я увредят още  повече.Отидете на фризьор и така няма да имате проблеми.

4.Пиите много вода.

Тя в важна не само за нашия организъм,но и за нашата коса.Колкото повече вода пиете,толкова по хидратирана в дълбочина ще бъде тя.Ще изглежда нежна и същевременно жизнена. Както съм казвала и в предни статии, около осем чаши на ден трябва да се изпиват.

5.Не пропускайте маската за коса.

Да, това е много важен момент от поддръжката на вашата коса. Както казахме през лятото,слънцето я изсушава страшно много.Солената вода,басейните, солариума и боите за коса
 и влияят агресивно.Ако не ползваме подходящата за нас козметика, няма как да имаме хубава коса.След всяко измиване, задължително поставете хидратиращ балсам или маска.На плажа,носете шапка и винаги намазвайте косата си със слънцезащитно олио.

 

6.Миите по-често косата си.

Когато косата е мръсна,тя пада по бързо.Хубаво е поне през два, три дни  в седмицата да се измива.Така винаги ще блести и ще изглежда чиста.Важно е и ежедневното разресване с гребен или четка.Това помага за нейния бърз растеж,тъй като по този начин вие масажирате скалпа.Така старите косми ще паднат и на тяхно място ще поникнат нови.
Ето как с малки усилия можем да постигнете  невероятни резултати.Ще изглеждате добре и вие и вашата коса.А както знаем 80% от чара на жената, се дължи на нейната коса.Тя е отражение на самите вас.Бъдете винаги здрави,красиви и актуални.Очаквам ви и в утрешния блог, усмихвайте се през целия ден!???
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!