Как да се грижим за нашата кожа през зимните месеци.

Грижата за кожата е важна не само през лятото, но и през зимата. Силното слънце никак не е полезно за нея, но и зимния студ също е причина за някои кожни проблеми. Най- малкият от които е прекомерното изсушаване. Наред с това могат да се появят и по- сериозни проблеми, като псориазис, атопичен дерматит, различни кожни екземи и др. Самият организъм е по- слаб през зимните месеци и това неминуемо оказва влияние на нашето здраве.

Ниските температури и мразовитият вятър изсушават особено много кожата на лицето и ръцете. Ако сте любители на зимните спортове и прекарвате повече време в планината, знайте че слънцето през зимата  може да бъде толкова вредно, колкото и през лятото. Затова нужната грижа и защита на кожата е от голяма важност, бъдете винаги подготвени добре. Ето и най- необходимите неща, които трябва да направите.

Задължителното всекидневно хидратиране на кожата ще ви предпази от по- сериозни проблеми.

Не пропускайте да нанесете овлажняващ крем за лице или тяло. Ръцете са може би най- важната част, защото винаги са открити. Те се изсушават много по- бързо заради по- честото миене. За да ги предпазите от студа винаги носете крем за ръце с вас. Дори вечер преди лягане не пропускайте да нанесете за по- добро действие.


Чистата кожа е много по- здрава и устойчива при смяна на сезоните.

Винаги отстранявайте добре грима преди да си легнете. Ексфолирайте  и подсушете. След което поставете крем за лице и устни. Това е повче от задължителна процедура, както сутрин, така и вечер.

Не забравяйте да полагате допълнителни грижи, каквито са маските за лице и ръце.

Един или два пъти седмично поставяйте вашата интензивно хидратираща маска. Не отмивайте след това само отстранете с навлажнен тампон за грим. След това отново нанесете крем или лосион за лице.

Силното слънце през зимата може да се окаже по- опасно от това през лятото.

Независимо кой сезон е слънцето си е слънце. Затова дори и зимата поставяйте защитен крем на лицето, защото може да изгорите. Особено, ако сте в планината там то е толкова силно, колкото и лятото на плажа. Много бързо може да изгорите, без нужната подготовка.

Изображения:pixabay.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!