Как да се предпазим от алергии?


Здравейте приятели, днешната статия е свързана с нашето здраве. То е най-важното нещо, не само за нас, но и за нашите близки. Много хора страдат от алергии и това е  нещо наистина неприятно. Алергията, както знаем е реакция на организма, породена от различни вещества или неща от бита и заобикалящата ни природа. Това са така наречените алергени. Те влияят пряко на имунната система и тя става много чувствителна, при взаимодействие с тях. Това води до проявата на неприятни симптоми и състояния.

Най- честите видове алергии са непоносимост към домашна прах, различни видове цветя и дървета, храни, химикали, лекарства и др. Също така, те могат да бъдат и наследствени. Нашето тяло реагира моментално на външните фактори и по този начин се проявяват и първите признаци на самата алергия. За да разберете, дали имате и какви са те, трябва да се подложите на тест. Така ще бъдете наясно какво може да правите и какво не. Ще ви издадат и паспорт, в който са споменати всички алергии, от които страдате.

Как можем да се предпазим от появата на алергии? Отговорът е, че по-скоро трябва да направим така, че да имаме по-малко взаимодействия с дадените алергени. Изключително важно е да знаете, че когато  имате свръхчувствителност към дадено нещо, вие трябва да ограничите приемът и взаимодействието с него.

Не приемайте лекарства и не използвайте козметика, към които изпивате непоносимост. Почиствайте редовно вашето жилище, особено от прахта, която ежедневно се натрупва. Добре е да измивате пода всеки ден, за по- сигурно. Всички ъгли, мебели, рафтове е важно да са поддържани чисти. Ако имате  деца, е задължително редовното пране на плюшените играчки, защото в тях се събира много прах. Възглавниците, юрганите, пердетата, също трябва да бъдат изпирани по-често.

За тези от вас, които са чувствителни към растения и цветен прах, дървесни и тревни полени е добре пролетта да не прекаляват с разходките, сред природата. Много малко му трябва на човек, за да започне да реагира на тези алергени. След, като се приберете вкъщи е добре да смените дрехите си и да си вземете душ. Така, ако има нещо е попаднало в тях, то ще си отиде.

Същото важи и за различните храни, които не трябва да приемаме, ако имаме алергии към тях. Трябва да ограничим допирът на нашата кожа с препаратите и химикалите, към които сме чувствителни. Има различни кремове или таблетки, които успокояват проявилите се симптоми. По този начин и алергията, ще премине по-бързо.

 

Изображения в статията от: pixabay.com

 

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!