Как да се предпазим от вирусите

Здравейте скъпи приятели, след лайфа онзи ден  получих още въпроси от вас.Отзивите също бях страхотни,за което ви благодаря.Радвам се, че доста хора се включиха беше много вълнуващо за мен.Поздравявам Искра Маринова и Дани Димитров, които имат рожден ден днес.Бъдете живи и здрави и много успехи!

Много читатели ми пишат, че искат да поговорим пак на здравна тематика. В днешният блог ще си говорим за това как да се предпазим от всякакви вируси.Това е доста актуална тема в момента и не само. Всеки човек сам по себе си прави всичко възможно, за да е здрав и да се чувства добре.Разбира се, че вирусите са навсякъде това няма как да се предотврати. Единственото, което можем да направим е да спазваме някои указания.Ето няколко сигурни варианта как сами можем да се предпазим от тях.

1.Мийте ръцете си често.

Това е най-важното независимо къде ходите,приберете ли се вкъщи задължително измиите ръцете си.Винаги използвайте топла вода и сапун може и два пъти да ги насапунисате още по-добре.Целите длани,между пръстите много добре натъркайте сапун за да сте сигурни,че ръцете ви са добре измити.Ако сте навън добър вариант е използването на антибактериален гел.Той убива всички вируси и микроби и по този начин може да се предпазите от болести.За него знаете как се използва поставяте малко на дланта и втривате навсякъде по целите ръце.

2.Подсилете имунната си система.

Силният имунитет също е от голямо значение.Приема на витамини и хранителни добавки е добър вариант.Разбира се редовната консумация на плодове и зеленчуци също ще ви помогне да се справите с всякакви вируси.Наблягайте на  по-разнообразната храна, както и отварата от джинджифил са отличен вариант за подсилване на организма.

3.Избяхвайте контактите с болни хора.

Това е още един начин да останете здрави, дори когато бушуват грипни епидемии.Гледайте да ограничаване срещите си с болни хора или поне спазвайте дистанция от един метър.В градския транспорт и на затворени помещения също се старайте да не заставате непосредствено до някой,който кашля или  киха.

4.Овладейте стреса и напрежението.

Това може и да все стори малко странно, но е факт. Винаги когато имаме проблеми и сме под стрес имунната ни система започва да отслабва.По този начин много по-лесно може да се разболеете, което  никак не е добре.При мен лично винаги, когато имам грижи или  напрежение, целият ми организъм започва да страда.Така, че е много важно да не се поддавате на стресови ситуации.

 

И така това са най-основните неща, които е важно да се спазват, за да останете здрави. Не се паникьосвайте има решение за всичко.Бъдете здрави и се пазете! Останете с блога и утре,защото пак ще има нещо интересно усмихнат и ползотворен ден!

 

 

 

 

            Изображения в статията от :pixabay

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!