Как да се справим ако имаме паник атаки?

Здравейте приятели,радвам се че следите блога и можем заедно да си говорим за интересни теми.След като побликувах статията си за паник атаките, получих много въпроси относно нея.Много хора,които са в същото положение ми писаха.Те страдат от панични пристъпи и не знаят какво да направят.Това общо взето е присъщо точно за това състояние.Искаш да си помогнеш сам,но неможеш.

Аз много пъти съм си задавала въпроса какво да направя,как да изляза от този омагьосан кръг?
Нека поговорим за това къде и кога може да настъпи  паник атаката.Има ли определен ден и час за нея?Това обикновенно се случва ,когато сме навън или сред много хора.Например излизате да се разходите и изведнъж ви сполетява това бедствие.Може и в къщи да ви се случи,докато си гледате телевизия.Отначало,докато не знаете още какво е това,започвате да си мислите ,че нещо не е наред с вас.Обхваща ви огромен страх и силна тревожност.Мислите си, че умирате.Дори в много случаи сте готови да напуснете мястото, на което се намирате.Искате да избягате.
Както споменах и предния път симптомите са много объркващи.Силно сърцебиене,задух,започва да ви се вие свят,губите контрол.С две думи не сте на себе си.След време обаче ,когато реализирате вече ,че става дума за паник атаки ,вие започвате постепенно да се владеете.

Моя първи панически трус беше най-запомнящ се.Тогава неможех и да говоря,ръцете и краката ми бяха сковани.Мислях си ,че това е края за мен.Сякаш получавах сърдечен удар.От този момент започнах да имам всекидневен световъртеж.Беше някакъв ужас.При мен само мисълта,че ще изляза и ще получа паник атака,ме отказваше от това.

Моят случай си беше доста тежък,бях спряла, дори да тренирам. Наистина,сякаш  бях попаднала в капан.
Как да ги контролираме паник атаките и дали можем да направим нещо,  за да ги предотвратим?Ако вече усетите симптомите не се паникьосвайте.Това е много важно!Изпаднете ли в още по -голям стрес ще стане по-лошо.Аз лично наум си повтарях “Спокойно това е само временно нищо ми няма..”По този начин по-лесно излизах от ситуацията.
Ако има някой около вас,му кажете да ви остави на спокойствие.На мен лично  ми беше много  досадно и изнервено ,ако някой се опитваше да ми помага.Справях се сама.
Ако съм си вкъщи ,просто си лягах и се успокоявах.Може да си направите чай от мента,след като отмине атаката.Така ще се почувствате добре.Не е нужно дори да ходите на лекар.Въпреки,че в началото при мен докторите идваха редовно вкъщи .
Добре е да промените нагласата си към паник атаките ,това също ще ви помогне .Мислете за тях като нещо естествено ,част от ежедневието ви.Не се обвинявайте,че точно на вас се случва.Когато започнете да получавате панически пристъпи знайте ,че нещо трябва да промените във вашия живот.
Ако например сте работохолици  можете да получите и така наречения burn out синдром.Заедно с него настъпват и атаките.
Аз лично много работих над себе си в това отношение.Промених много мои възгледи.Осъзнах,че най -важното нещо е да постигнем душевен мир и баланс.
Категорично не ви препоръчвам да пиете лекарства,те ще ви помогнат,но само временно.И като ги спрете ще затънете още повече.Получава се силна зависимост от тях.Забравете за алкохола!Той не е лекарство!
Единственото ,което може да направите е  да си вземете успокояващи капки валериан.Има и комбинации от глог и валериан,действат чудесно.И най-важното ,няма да се пристрастите към тях.
Най-силното оръжие срещу паническите атаки е вашата силна воля.Ако вярвате в себе си и имате поне  малко надежда ще се справите.И запомнете,че никой неможе да ви помогне ,освен  ако вие самите не го направите. Много хора страдат от панически атаки.Много холивудски знаменитости ,също са жертви  и се борят с тях.Така че не сте единствени .Бъдете оптимистично настроени към живота и не се пречупвайте.
Имам една много любима  философия за живота:”Дори и да паднеш,трябва да се изправиш и да продължиш смело напред!”Аз винаги я следвам и много пъти ми е помагала.Затова ,бъдете силни и обичайте себе си.Живота продължава и хубавите моменти предстоят! Останете със блога,пожелавам ви прекрасен ден!
изображения в статията от pixabay

1 коментар за "Как да се справим ако имаме паник атаки?"

  1. Анонимен каза:

    Благодаря за полезната статия. Така е, за всичко човек сам най-много трябва да си помага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!