Как да управляваме успешен бизнес: Седем начина да постигнете целите си


Сигурно сте чували милион пъти, че управлението на бизнес изисква фокус, устрем и твърдост. Също така не е лесно постоянно да мислите за печалби, доставчици, инвентар, данъци… списъкът е дълъг.
Ето някои полезни съвети за това как да управлявате успешен бизнес.

Планирайте бизнес целите си и работния процес ден след ден

Това може да ви се струва елементарно, но е изненадващо колко много собственици на бизнес не планират целите си ден за ден. Всичко това се свежда до простия факт, че когато не знаете какво правите, вероятно в крайна сметка ще правите нещо друго. Малките детайли в ежедневния ви работен процес и цели са това, което ще ви позволи да постигнете по-големите си цели и да останете на прав път. Планирането на ежедневните ви дейности ще ви позволи да знаете къде изразходвате времето и енергията си. Ако часовете ви седят в хладилника и в шкафа, вероятно не печелите пари. Всички имаме лоши дни, така че се уверете, че ги отчитате. Планирайте време от работния си процес, за да правите грешки, да се учите от тях и да правите промените, които трябва да направите.

Поставяйте SMART цели

Много е трудно да постигнете каквото и да било, ако не си поставите конкретни цели. Без да сте си поставили SMART цели просто ще се лутате безцелно, ще опитвате различни неща, но няма да знаете накъде да вървите. Има много цели, които можете да поставите за вашия бизнес, но ето няколко примера:

– Колко нови клиенти искаме да регистрираме всеки месец?

– Колко приходи искаме да реализираме за една година?

– Колко часа седмично искаме да работим?

– Колко пари искаме да спестим в банката?

Не се страхувайте да правите малките неща правилно

Винаги ще има малки неща, които трябва да се поправят или да се направят веднага, което ще доведе до спиране на бизнеса. Най-малките неща могат да причинят огромни проблеми, така че ако нямате време да ги поправите, трябва да ги оставите. Ако имате бизнес, има вероятност да сте по средата на нещо. И е почти сигурно, че имате няколко неща, които трябва да свършите, но просто не можете да се заемете с тях точно сега. Ако имате дълъг списък с проблеми и въпроси, не се опитвайте да ги решите всички наведнъж. Може би трябва да направите крачка назад и да видите какво наистина се случва. Това може да е толкова просто, колкото да забравите да изнесете боклука или да поръчате някои съставки за следващата си рецепта.

Поддържайте мотивацията си с ежедневен режим

Няма смисъл да сте мотивирани през цялото време, а след това да не сте мотивирани. Трябва да намерите баланс. Поддържането на мотивацията с ежедневен режим е може би най-важното нещо, което можете да направите, за да поддържате бизнеса си безпроблемно. Една от най-често срещаните грешки, които собствениците на фирми допускат, е да бъдат прекалено мотивирани. Те са развълнувани да отидат на работа сутрин, нетърпеливи са да печелят пари и са готови да завладеят света. Както имате време за лягане, така трябва да имате и време за работа.

Работете в мрежа и наемайте правилните хора

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, когато става въпрос за управление на бизнес, е да създавате мрежи. То може да ви отведе на места, където не бихте отишли сами, или да ви помогне да намерите някого, когото да наемете. Работата в мрежа не е просто да се сприятелявате, а да откриете къде да отидете и с кого да говорите. Става дума за това да разберете какво има на разположение, от какво могат да се нуждаят хората и как можете да им помогнете. След като създадете мрежа от хора, потърсете начини да им помогнете. Няма значение дали става дума за предоставяне на безплатна консултация или за даване под наем на вашето оборудване за няколко дни. Правете подобни неща и мрежата ви ще види, че сте добър човек и полезен източник на информация.

Общувайте постоянно с екипа си

Ако искате да сте успешен собственик на бизнес, трябва да общувате с екипа си всеки ден. Не е необходимо това да бъде един дълъг чат, а по-скоро няколко кратки съобщения всеки ден. Няма значение за какво комуникирате, стига да комуникирате. Лесно е да се впуснете в ежедневната работа и да забравите да общувате с екипа си. Като собственик на бизнес сте отговорни за много неща, но едно от тях е да поддържате екипа си мотивиран и на ниво. Щом усетите, че разочаровате екипа си, трябва да направите крачка назад и да си припомните защо изобщо сте започнали този бизнес.

Защитавайте интелектуалната си собственост и целостта на марката

Вече споменахме този въпрос няколко пъти, но той е толкова важен. Като собственик на бизнес трябва да защитавате интегритета на марката си. Това означава, че трябва да се уверите, че продуктите и услугите ви са с високо качество и че са цялостни. Важно е да се уверите, че клиентите ви знаят, че сте надеждна компания, така че да не отидат при друга компания, защото знаят, че ще получат добро обслужване. Също така трябва да защитите своята интелектуална собственост. Това означава, че не вземате идеи и концепции от други хора и компании, без да им дадете кредит или компенсация.

Управлението на собствен бизнес може да бъде предизвикателство в най-добрите моменти, но не е задължително да бъде трудно. Всичко, което трябва да направите, е да си поставяте цели, да поддържате мотивация, да общувате с екипа си и да защитавате своята почтеност.

Изображения:Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!