Как да запазим прическата си по- дълго време?

Момичета, днес тази статия е за вас, от доста време насам получавам вашите съобщения, че искате още нещо, свързано с коси и прически. Това е интересна тема за всички нас, така че няма нищо странно в това. Със сигурност поне веднъж, на много от вас и на мен също ни се е случвало прическата да ни се развали. Представете си отивате в салона, правят ви косата перфектно и малко, след това ефектът изчезва. Или пък искате да останете повече от един ден с красивите букли, но отново нещо се случва и тях ги няма.

Определено фризьорите имат добър опит. Те използват хубава козметика, която фиксира косата, за да издържи по-дълго време. Но доста често ние допускаме неволни грешки, които водят до разваляне на прическата. Какво трябва да направим, за да бъдем винаги с перфектно подредена коса?

Не излизайте навън, когато времето е влажно или по време на дъжд, ако преди това сте си направили косата. Това е важно да се спазва, защото дори и да е спряло да вали, въздухът е мокър и съответно и вашата коса ще поеме влагата и ще развали формата си.

Същото се отнася, когато влизате в банята. Винаги увивайте  косата си с хавлиена кърпа и така ще можете спокойно да си вземете душ. По този начин тя ще бъде суха и няма да стърчи във всички посоки.

Не притягайте косата си с ластици и фиби, защото така ще се пречупи и няма да стои добре. Освен, ако не решите, че искате да носите подобни бижута за коса.

Внимавайте с козметиката, като парфюми, кремове и подобни мазила. Ако сте с по-дълга коса и намажете тялото си с крем, той ще залепне за нея и определено след няколко часа няма да сте с чак толкова перфектна прическа.

Мили  момичета, това бяха няколко полезни съвета, с които ще запазите вашата прическа по-дълго време. И не забравяйте вие сте красиви, независимо как сте направили вашата коса!Важно е как се чувствате!

 

 

Изображения в статията: pixabay

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!