Как можем да се справим със стреса?


Здравейте,преди да започна, искам да поздравя и рожденниците днес.Това са Марина Георгиева и Наси Красимирова.Да им пожелая да бъдат здрави и много щастливи!Нека винаги да постигат своите мечти! И да не спират да вярват в себе си!🙂

Днес е 15 май,колко бързо отминават дните.Седмицата,също е към своя край.Ежедневието ни е много динамично. Самите ние понякога не усещаме как времето лети.Да това е така,защото живота ни е грабнал и нямаме време да се замислим.
Наред с това, ние без да искаме се поддаваме на онова коварно бедствие за всички.А именно става въпрос за стреса.
Няма човек, който да не е засегнат от него.

Независимо с какво се занимаваме и от какво сме заобиколени, стреса няма да ни подмине.
Знаете ли, кое е най-интересното нещо, присъщо за нас хората.Че ние, дори не можем да разпознаем истинската същност на самия стрес.Вместо да се ядосваме за съществени неща,ние приемаме сериозно, всяка заобикаляща ни спънка и се тревожим за дребни работи.
Например,отиваме на работа и има голямо задръстване.Всички светофари светят червено.Или пък чакаме на опашка в магазина и някой ни прережда… Има какви ли не ситуации от нашето ежедневие,които ни създават неприятности.И ако ние приемаме всички тях сериозно,така ги превръщаме в стрес.
А както знаем стреса е лошо нещо.Той влияе на първо място на нашата психика. Започваме да имаме проблеми със съня.Ставаме раздразнителни и неползотворни.Много често изпадаме в депресия и кофти моменти.
По-този начин можем да разбием и нервната си система.А това е сериозен и в много случаи необратим проблем.

 

Наред със психическите симптоми, се появяват и физическите.Не се чувстваме добре.Усещаме главоболие или треперене на ръцете например.Да не говорим за сърцето.Най-честите сърдечни удари, са причинени точно от стреса.Появата на диабет и паник атаки, също са предшествани от него.

И така можем ли да се преборим все пак със това?Какво трябва да направим,за да преодолеем, всяка стресова ситуация?Има ли изход от този омагьосан кръг?
Аз смятам, че да!Има няколко начина да успеем да се преборим и да се отървем от този товар.

1.Физически упражнения.

На първо място трябва да започнете да се занимавате със спорт.Това може да бъде фитнес,плуване,също така тичането е добро решение.По този начин ще изразходвате натрупаната енергия, която е във вас.За всички е известно,че след тренировка,се чувстваме по-спокойни.Уморени сме и по този начин заспиваме по-бързо.

 

2.Природата и нейната енергия.

Разбира се, това е много добър вариант за справяне със стреса.Една разходка в гората или на планина е отлично решение.Добра идея е и неделения пикник с приятели.Чистия въздух и заобикалящата ви флора ще ви заредят положително.Ще се приберете удовлетворени вкъщи.Много е важно поне веднъж седмично,да правите това.

 

3.Почистване на дома.

Много често,като съм разговаряла с мои познати са ми казвали точно това.Че когато са изнервени или в стрес, почистването вкъщи или миенето на чинии помагало.
Аз още не съм го пробвала този вариант,но смятам че има доста логика в това.То си е вид движение.А както казахме, когато се движим изразходваме натрупания поток от нерви.

4.Започнете йога

За хората,които не са почитатели на силовите упражнения в залата,това е решение.Със медитация и подходящи анти-стрес техники ще се справите със напрежението.Така освен тялото ви и умът ви ще бъде в кондиция.Няма да ви се налага да прибягвате до лекарства.

5.Не приемайте всичко случващо се толкова сериозно.

Погледнете живота през розови очила.Колкото и да ви е трудно,гледайте да не се вглабявате в дребни неща.Хората,които са непукисти, страдат по-малко от стрес,отколкото другите.Най-важна е вашата нагласа и това да сте над нещата. Така битката със стреса ще бъде във ваша полза.
Запомнете,че цигарите и алкохола няма да ви помогнат.Това е голяма заблуда!Ако беше така всички щяхме да го правим,и нямаше да имаме проблеми.
Може да се захванаете със любимо хоби.Има хора обожаващи риболова,други са фенове на високите скорости.Четенето на книги,домашните любимци и други неща, може да ви повлияят благоприятно.
Не се оставяйте!Бъдете борбени и откриите себе си.По този начин вашия живот ще бъде по -цветен.Нека денят ви да е спокоен!🙂🙂🙂
Изображения в статията от pixabay

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!