Как пандемията рефлектира върху бизнеса в България

Здравейте ,днес много бих искала да си поговорим за една сериозна тема,засягаща всички нас.Корона вирусът и неговите последствия върху българския бизнес и икономика.Както всички знаем  по време на  пандемия,не само в световен план,но и в нашата държава бяха засегнати, освен хората и много сектори на бизнеса.Тази пандемична вълна ни заля с гръм и трясък, допреди половин година, никой не подозираше за нея.

България разбира се взе незабавни мерки и успя да осигури сигурността на целия народ.Това беше наистина прекрасно,по този начин вирусът засегна по-малко хора.Налагаше се да се поставят ограничения и наистина това беше най-правилното решение.Адмирации за което!

Рефлектира ли пандемията върху родния бизнес?Да, много фирми от малкия и среден бизнес се наложи да прекратят работа,още с обявяването на карантината. Повечето работодатели решиха,че е по-удачния вариант е да освободят работниците си временно.За тях бе непосилно да плащат за персонал,както и други консумативи.

Особено много COVID-19 оказа влияние върху туристическия и ресторантьорския бизнес.Създалата се ситуация налагаше да се затворят  всички заведения, хотели и къщи за гости.Нощният живот също имаше затишие, бяха збранени концерти и всякакъв тип изяви.Транспортният сектор претърпя крах,спирайки пътуванията на туристите в страната и чужбина.Вносът и износът на стоки  беше временно замразен.Още в самото начало,когато вирусната вълна  започна да се разпространява,много хора предпочетоха да си останат вкъщи.Единствено големите вериги магазини и аптеките приемаха клиенти.

Извънредната ситуация,както знаем прекрати всички спортни мероприятия, включително и тренировките. Бяха отложени европейското първенство по футбол и олимпийските игри.Това разбира се повлиява на спортистите и техните спонсори.Българското изкуство и шоубизнес, също преустановиха своите изяви,  представления и шоу програми.Театрите и кината не работеха,имаше и затишие на всякакви конкурси фестивали и изложения.

В момента започва леко разхлабване на положението, не само в България но и в Европа.Много хора се връщат на работа,спазвайки изискванията за сигурност.Границите между държавите  постепенно се отварят и карантината отпада.Много туристически дестинации очакват своите посетители. Предлагат се евтини пакети за полети и нощувки.Сега е моментът за едно ново начало. Дали ще има втора вълна на  COVID-19?Това още никой не знае, да се надяваме всичко да отмине възможно най-скоро.Както казах не само в България,но и в световен план има спад в икономиката на държавите. Вероятно се очаква световна криза следващите няколко години.

 

 

                      Изображения в статията от :pixabay

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!