Комбинацията от тези няколко плода прави чудеса. За по- здрав организъм и предпазване от грипове и настинки има решение.


Витамините определено са едно от най- важните  неща, от които човешкия организъм има нужда. Без разнообразна храна и подсилване с различни комбинации витамини вашата имунна система няма как да бъде здрава. Особено когато наближават зимните месеци и започват да върлуват грипове и настинки.

Плодовете са основен източник на полезни вещества. Особено цитрусовите, те са почти задължителни да ги включите  към вашето меню. Едни от най- полезните такива са лимоните, кивито, грейпфрута и портокала. Няма значение дали ще ги консумирате отделно или пък заедно, вие ще си набавите необходимите витамини и минерали. Дори няма да ви се налага да вземате хранителни добавки.

Лимоните, освен че са богат източник на витамин С съдържат и естествена захар, протеини, фибри дори и в по- малки количества. Те са отличен антиоксидант, който ще ви помогне да се справите с настинките и грипа през зимата. Пречистват организма и го правят още по- здрав.

За портокалите и грейпфрута важи почти същото. Портокалът съдържа много витамин С, магнезий, фибри, което го прави предпочитан плод при борбата със затлъстяването. Редовната му консумация помага за рагулирането на холестерола и подобрява зрението.

Изключително вкусни и любими на всички. Свежите сокове от портокал са добър старт на деня.
За грейпфрута всички знаят, че има чудни свойства. Богат е на витамин А, В, С, фосфор, калций и желязо. И е незаменим при борбата с грипа.
Кивито също не отстъпва и то е много полезен плод. Съдържа повече витамин С от портокала и грейпфрута. В него има фолиева киселина, фибри, калий витамин Е и др. Има антибактериални свойства, заздравява сърдечно-съдовата система и значително подобрява здравето.

Никога не изключвайте тези четири плода от менюто си. Може да ги комбинирате заедно както  на сок, така и на плодова салата. Само така няма  да ви се налага да вземате лекарства.

Изображения:pixabay.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!