Летен коктейл за подсилване на имунната система


През лятото организма се изтощава и доста често е податлив на различни настинки и инфекции. Недостигът на витамини  в някои случаи може да се окаже проблем. За да си набавите най- нужното и да се чувствате винаги добре трябва да наблегнете на сезонните плодове.

Напитките и свежите плодови коктейли са отличен старт на деня. Едни от най- полезните такива  са дините, които имат високо съдържание на ликопен. Те зареждат организма с ценни витамини и минерали и предпазват от редица сериозни заболявания.

На второ  място са ароматните праскови и пъпешите. Прасковите съдържат витамин С и са мощни антиоксиданти, забавят стареенето и предотвратяват ефекта на свободните радикали, които също водят до сериозни заболявания. За пъпешите се знае, че са страхотен източник на витамин С, калий, калций, магнезий, целулоза, желязо и др.

Нужни са ви едно парче диня , пъпеш и една праскова. Махнете кората и костилките и поставете в сокоизтисквачка. Пасирайте добре и консумирайте коктейла охладен. Това е невероятна енергийна бомба за горещите летни дни, благодарение на която ще се чувствате винаги във форма.

Изображения: Unsplash.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!