Мед, канела и лимон за по- добро здраве и силен имунитет


Още в разгара на есента и с наближаване на зимния сезон е времето, в което трябва да подсилим своят организъм. За да не боледувате често и да бъдете в добра форма има една много лесна и полезна рецепта. Състои се само от три продукта, които трябва да смесите.

Това са канела, мед и лимон, комбинацията, която е една от най- добрите при борбата с вирусите. Особено, когато живеем във време, в което те върлуват навсякъде. Колкото по- рано вземете мерки , толкова по- добре.

Канелата е мощен антиоксидант и служи за пречистване и укрепване на организма. Тя съдържа: витамин А, В, С, магнезий, желязо, селен, цинк и много други полезни вещества.
Медът не отстъпва с нищо и също е антиоскидант, богат е на витамини и полезни вещества. Дава изключително много енергия и спомага за по- бавното стареене.

За лимонът се знае, че е богат източник на витамин С и участва почти винаги във всяка противогрипна рецепта. Сокът от лимон освежава, пречиства и помага на тялото ни да се справи с по- сериозни заболявания.

За да приготвите вашата напитка от тези три продукта ви трябва дълбок съд. Най- добре използвайте стъклена кана. Налейте топла вода, но не гореща, сложете по една лъжица от канелата и меда и най-накрая добавете сокът от половин лимон. Това може да го пиете преди и след хранене, по всяко време на денонощието.

Определено ще се чувствате много по- силни и защитени от всякакви вируси и настинки. Бъдете здрави и винаги в добра форма!

Изображения в статията: pixabay.com

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!