Моите татуировки и как реших да ги направя

Ето, че седмицата върви към своят край, но прекрасното време и летни емоции не спират. Имаме и рожденници днес това са Тихомир Йорданов и Моника Здравчева. Пожелавам ви да бъдете много здрави и винаги да постигате вашите мечти! Днес ще си говорим за татуировките, досега не сме засягали тази тема, крайно време беше. Много от вас ме питат, как да се грижат за новите си татуси. Дали боли докато ми ги правят и още други въпроси.

Аз имам три на брой, които са съвсем малки и стоят много дискретно. Доста време ми отне, докато се реша да си ги направя.Ту се навивах ,ту се отказвах, но в един момент просто отидох и се татуирах. Искам да ви кажа, че не съжалявам, че си ги направих, защото те са много ценни за мен. Има доста сантименталност в тях и са свързани с неща от моят живот.

Как протича самата процедура? Който няма татуси със сигурност се интересува от това. На първо място е много важно да намерите добър татуист. Все пак трябва да ви направи хубава татуировка ,защото  тя ще остане върху кожата ви за цял живот. Самата процедура при мен траеше съвсем кратко, защото моите татуси са малки и не се изисква толкова време за тях.

Честно да ви призная болката не е, както я описват, чак  толкова ужасна. Дори е съвсем търпима при положение,че не са ми слагали лидокаин преди това. Така, че няма нищо  страшно, не се плашете, ако ще ви е за първи път. Самото мастило е добре поносимо от организма и не предизвиква алергии. Работи се с еднократни материали, специални игли и т.н. След като приключи самата процедура, татусът се покрива с фолио и така се прибирате вкъщи. Трябва да държите фолиото, около два часа и след това да го махнете.

Първата седмица много  стриктно трябва да се грижите за вашият нов татус.Това все пак е отворена рана и трябва да я пазите от замърсяване.Не залепвайте никакви неща по нея, носете свободни дрехи и я мийте често. Моята татуистка,която е страхотен професионалист, ми е казвала да измивам на всеки един час новият си татус. И след това да го  намазвам със специален крем, който тя  ми е  дала. Разбира се във всяко студио има козметика за татуировки така, че винаги може да намерите.

Татуировката се счита за зарастнала, чак когато образува коричка и тя падне сама.Това са две, три седмици след направата и. Преди това не е позволено да се посещава солариум, басейни, сауни и т. н. Много важно нещо, което ме предупредиха е, да не си правя лазерна епилация на местата, на които имам татуси. В противен случай може да се образуват сериозни, кожни проблеми. През летният сезон е важно да покриваме нашите татуировки със слънцезащитен крем. По този начин ще ги запазим по – дълго време и няма да ни се налага да ги повтаряме.

Това е моят личен опит, който споделям с вас,отговаряйки на вашите въпроси. Преди да си направите помислете добре, какво искате да си татуирате и къде точно да бъде. Както всички знаем това остава за цял живот и трябва да си го харесвате,за да не съжалявате след време,че сте го направили. Татусите не са само мода, те са свързани с важни моменти и преживявания от нашият живот. Затова наслаждавайте се на тях и на живота хубав ден ви пожелавам!

 

 

 

изображения в статията от pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!