Най-добрите заместители на солта


Добре овкусените ястия винаги са за предпочитане. Ето защо една от основните подправки за по- вкусна храна е именно солта. В много случаи умерената консумация на сол не представлява проблем за организма. Но честото прекаляване може да доведе до редица здравословни проблеми, като инфаркт, хипертония и проблеми с бъбреците.

Има алтернативни варианти и заместители на готварската сол. С тях храната отново ще бъде вкусна и определено  по- здравословна.

На първо място е морската сол, която е най- близка до рафинираната такава. В нея обаче се съдържат: магнезий, сяра, цинк, калий, желязо , калций и др. полезни вещества. Затова е по- добрият вариант за консумация.

На второ място е лимонът, който освен че е богат източник на витамин С е и много по- полезен от обикновената сол. Често се използва за направата на дресинги, овкусяването на супи или основни ястия.

Третият вариант за заместител на солта е кърито. То има специфичен аромат и е любима подправка на много хора. Ориенталският вкус, който придава определено е предпочитан от много хора. Много по- здавословна е употребата му в умерени количества.

Изображения: Unsplash.com
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!