Най- полезните плодове за вашето здраве. Вижте как да подсилите имунната система.


Едни от най- полезните хранителни продукти са плодовете. От най- ранна детска възраст започва и консумирането им, което е много важно. Не пропускайте  нито един ден, без да сте  си хапнали какъвто и да било плод. Лятото и есента са сезоните, който предоставят най- различни видове и изобилието е голямо.

За по- добро здраве и укрепването на имунната система може да наблегнете на тези няколко плода. Те помагат да запазите и вашето тегло и да се справите с различни настинки, вируси и по- сериозни болести. Пречистват организма от токсините и вредните влияния.


Лимон

Един от най- използваните плодове е лимонът. Благодарение на високото му съдържание на витамин С , той е незаменима част от всеки хранителен режим или диета. Освен, това се използва и за поддържане на външния вид, като се прибавя към маски за коса и лице. Чай с лимон и вода с лимон и мед са най-  доброто решение за подсилване на организма не само през зимата, а целогодишно.

Грейпфрут

Подобно на лимона и грейпфрута не остава по- назад, като полезен плод. Той е един от най- предпочитаните цитрусови плодове. Консумира се в прясно състояние или на сок и има освежаващ страхотен вкус. Подобрява функцията на бъбреците, регулира теглото и намалява лошия холестерол. Редовната консумация ще ви помогне да се радвате на добро здраве.

Ябълки

Така вкусните червени или зелени ябълки са любими на малки и големи. Те са изключително полезни и диетични плодове. Съдържат фибри и антиоксиданти, които са незаменими в борбата с наднорменото тегло и различни заболявания. По една ябълка на ден може да ви даде нужните витамини и да подобри здравословното ви състояние.

Авокадо

Авокадото е много вкусен плод и в същото време се различава от другите. Въпреки това намира приложения в много рецепти за здравословно хранене. Благодарение на олеиновите киселини, които се съдържат в него е така предпочитан от спортуващите. Авокадото е източник на над 20 витамини, минерали и в същото време съдържа фибри. Укрепва сърцето, намалява лошия холестерол и помага за редуциране на теглото.

Изображения:pixabay.com
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!