Храните и напитките, които оцветяват зъбите


Усмивката е първото нещо, което хората забелязват още от пръв поглед. Колкото по- здрави и бели зъби имате, толкова по- добре. Съвременната дентална медицина също идва на помощ . Редовните избелвания с професионални апарати, определено помагат да се радвате на холивудска усмивка.

Това не е достатъчно обаче, защото, ако продължавате да консумирате храни и напитки оцветяващи зъбния емайл, избелването губи своя ефект.  По този начин вие рискувате здравето на зъбите си. Ето с кои неща трябва да внимавате, за да нямате проблеми после.

Никотинът

Той не влияе зле само на здравето, но и на външният вид. Ако пушите много  усмивката  ви няма да е толкова красива и зъбите ви няма да бъдат   здрави. Започва появяването на кариеси, пожълтяване на емайла, лош дъх, които създават голям дискомфорт най- вече на вас самите.

Червено вино

Червеното вино е полезно, но в умерени количества. Това обаче не означава, че то ще повлияе добре на цвета на зъбите ви. Така, че не прекалявайте с консумацията му.

Кафе

И кофеинът също влиза в графата оцветяващи напитки . Ако сте от хората, които пият повече от едно кафе на ден, винаги измивайте зъбите си след това.

Горски плодове

Че са вкусни вкусни са, спор няма . Много са полезни горските плодове, но все пак знайте, че и те оцветяват емайла на вашите зъби. Така, че внимавайте и с тях, за да може да запазите ефектът от избелването възможно по- дълго време.

Има още много други, причини зъбите ви да не са в изрядна кондиция, но  няма да ги изброявам.  Нужно  да полагате усилия и така няма да имате никакви проблеми. Колкото повече, грижи толкова по- добре. Бъдете красиви и със самочувствие.

Изображения: pixabay.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!