Съвети за по- гъста коса


Здравето на косата е изключително важно и когато е правилно третирана може да се радвате на блясък и гъстота. Много жени използват какви ли не козметични продукти, само за да се сдобият с красива и дълга коса.
Изключително важно е да знаете какви шампоани и маски да използвате. Какво съдържат те и как да измивате вашата коса.

Ако страдате от косопад или при промяна на сезоните изгубвате не малка част от вашата коса е добре да я подхраните. Използвайте шампоан, който съдържа витамин В12 , протеини и екстракт от арган. Комбинацията от  тези три неща  е невероятно добра и дори подхранва скалпа. Така, освен че ще бъде гъста ще предотвратите появата на пърхут.

Измивайте добре вашата коса и след това поставете специален спрей или  олио, което ще я предпази от вредните влияния. Това може да бъде UV защита или арганова терапия, която ще ускори растежа.

Когато я изсушавате  е добре да я увиете в кърпа, в никакъв случай не я търкайте. В противен случай може да я увредите още повече. Когато е мокра косъмът е много по- уязвим.

Дайте повече свобода на скалпа и на самата коса. Не стягайте прекалено много с ластици. Особено нощно време трябва да почива от всякакви модни аксесоари.

Масажирайте скалпа , когато миете косата и не я разресвайте докато е мокра. Масажът подобрява кръвообращението и ускорява растежа. Не забравяйте и защитата преди обработката с маша или преса.

Изображения:Usplash.com

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!