Солариумът.Ползите и вредите от него.

Processed with MOLDIV

Здравейте,чувствам се щастлива!Моят първи блог показа доста добри резултати,за което ви благодаря!🙂🙂🙂.Днес се събудих в особено добро настроение с мисълта за слънце,плаж и бронзов тен.Звучи добре нали?И този момент ще дойде..До тогава,можем да трупаме тен в солариума.Точно за това бих искала да поговорим днес.

Аз като една голяма почитателка на изкуствения тен имам дългогодишен опит в това.От 15-16 годишна започнах да посещавам солариум.Разбира се тогава бях още дете и не разбирах кой знае колко. Просто отивах,лягах под лампите и очаквах чудо да се случи.
С течение на времето,да си призная се научих да използвам тази процедура много по-разумно.
И така,полезен или вреден е солариумът?Има много мнения по този въпрос.Някои хора смятат,че е много вреден. Аз смея да твърдя, че всяко нещо в умерени количества не е вредно.
Така че, ако не злоупотребите със солариума няма риск да станете като въглен и не би ви навредил.

Днешните соларни студиа са нови,модерни и добре оборудвани.Солариумите им са от най-ново поколение и даряват на кожата витамин D.Слушате музика, докато се печете. Този солариум,който аз посещавам има вграден фитнес уред.Така че освен,че са полезни за кожата, на посетителите не им е скучно вътре.

Много мои познати ме питат дали използвам козметика,преди да се изложа на изкуствените лъчи.Да разбира се, това е задължително! Има богат асортимент от кремове и ампули за лице,които се предлагат в самите соларни студиа. Те се поставят, непосредствено преди да влезете да се печете. Предпазват кожата,не се изгаря с тях и се получава шоколадов тен.
Някои от  кремовете съдържат бронзант или каротен,това е за по-бързо почерняване.Аз лично предпочитам да използвам ампули с каротен и витамини, които са само за лицето и крем за тялото.

Много е важно в солариума да не се влиза с бижута или метални неща.Кожата трябва да е чиста.Не се препоръчва да се мажете с лосион за тяло, да се пръскате с парфюм или да сте с грим и да влизате да трупате тен.Трябва да защитим и косата, защото и тя може да изгори. Аз я увивам в кърпа и по този начин я предпазвам.Не забравяйте да си поискате очила за солариум, те също са важни!
След самата процедура, кожата е леко суха. За това има козметика за след солариум.Тя подхранва вашата кожа и запазва тена дълготраен.Така не се налага да ходите много често да се печете.След самата процедура, трябва да мине поне час,за да можете да си вземете душ или да ходите на плуване и сауна.В противен случай седенето е солариума се обезсмисля. Когато се използва разумно и в нормални дози, дори действа успокояващо.

Колко процедури са ни нужни, за да се сдобием с бронзов тен?Това зависи от типа кожа.Хората,които изгарят по-лесно на слънце, ще изгорят и по-лесно в солариума. Започва се от пет минути.След няколко дни, на следващата процедура може да ги увеличите на седем минути. И така, докато направите желания от вас тен,без да изгорите.След това веднъж на десет дни само поддържате тена си.Това е напълно достатъчно.Аз лично стоя по 10-15 минути и има добър ефект.

 

Най-новите солариуми MEGA SUN

Да не пропусна нещо много важно! Ако имате тен, натрупан от слънцето, е добре да изчакате да падне и едва тогава да
хуквате към солариума!!! Запомнете,10-15 минути в солариума се равняват на цял дена плажа.Ако имате ниско кръвно,като мен е хубаво да пиете много вода,след процедурата.
Всички студиа предлагат кафе,вода и тонизиращи напитки!!!
Повече от ясно е,че хора със сериозни заболявания, бременни,или деца не трябва да влизат в солариум!
Когато сте си правили татуировки, пиърсинг, козметични процедури на лицето и тялото, от 5 до 7 дни не е желателно посещението. При поставяне на филъри, ботокс и правене на микроблейдинг,също трябва да се въздържате около седмица от солариум.Хората,които са били оперирани,трябва да изчакат минимум един месец,преди да влязат в солариума.
Тези ценни съвети, могат да ви бъдат полезни, преди да сте решили да започнете да посещавате солариум.За хората,които редовно ходят е обмяна на опит.Надявам се,че с тази статия съм отговорила на много ваши въпроси по темата.И не забравяйте,всяко нещо в умерени количества няма да ви навреди!😉😉

1 коментар за "Солариумът.Ползите и вредите от него."

  1. Анонимен каза:

    Интересна информация успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!