Видовете очна линия и каква да си изберем


Как би изглеждал добре направеният грим без да нанесете очна линия? Тя е изключително важен елемент, без който няма как постигнете добри резултати. По- скоро е акцент, който отваря погледа и подчертава формата на очите.

До тук добре, обаче много дами изпитват страх при използването  на очна линия. Поради малкият опит им е доста трудно да я поставят правилно. В повечето случаи тя се размазва и очите не изглеждат еднакви. Има три вида очна линия течна, под формата на  гел и молив.

За да можете да нанесете правилно тази, която е течна се изисква голяма прецизност. Със сигурност ако не сте гримьори поне трябва да имате добър опит в това. Дори и най- малкото отклоняване от линията на окото може да развали целия грим.

Гел очната линия се нанася с четка, която е тънка в края и стои много елегантно.

Най- лесно се поставя тази, която е молив с нея няма как да направите кой знае какви грешки в грима. Тя е подходяща за начинаещите, които искат да подчертаят добре погледа си.

При изборът ви на очна линия трябва да обърнете внимание колко е дълготрайна и колко наситен е цвета и. Трябва да издържа по- дълго време, за да не ви се налага да я повтаряте постоянно. Друго важно нещо е да бъде бързо съхнеща. Ако бързате и не можете да чакате 10 минути просто си вземете такава, която за секунди ще изсъхне. Независимо коя от трите ще изберете те се почистват лесно с помощта на мокри кърпи за грим или пък мицеларна вода.

Изображения: pixabay.com

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!