Видовете салати и как да комбинирате продуктите, за да се получат по- вкусно.


Здравословното хранене се е превърнало в начин на живот за много хора. Когато често консумираме зеленчуци, плодове и полезни храни, тялото също привиква на този режим. Силата, енергията, издръжливостта и доброто настроение са налице. За да бъдете винаги в добра форма е важно да наблегнете на качествена храна без консерванти.

Доказано е, че свежите продукти, подобряват паметта, подсилват имунната система и влияят на мотивацията за работа. Хапването на плодове и зеленчуци може и да не е по вкуса на всеки, но ако ги комбинирате по подходящ начин, те ще се превърнат в любимо нещо на повечето от вас.

Салатите са може би едно от най- предпочитаните неща, не само от хората на диета, но и от тези, които усилено спортуват. В тях се съдържат огромно количество витамини и минерали. Освен това засищат и са много вкусни. Има всякакви рецепти, в някои от които се добавят и парчета изпечено месо, сирена, яйца, плодове, печен нахуд, крутони и други.

За някои хора салатата е стартово меню, а за други основно. Особено за дамите, които пазят своята талия са подходящи такивa, които съдържат, салата айсберг, рукола и смокини.

Спортуващите може да добавят и ядки, било то орехи или кашу или стафиди, зрънца нар и да полеят с подходящия дресинг. Яйцата са важни продукти, които доставят на организма много протеини и енергия. Те също може да бъдат прибавени към вашето меню.

Всякакви разновидности на морска храна, като филе от риба тон, скариди, калмари и др. придават още повече вкус на зелената салата. Един много популярен микс е този от различни зеленчуци, царевица и гъби. Може да добавите и тиквички или патладжан на грил, които ще обогатят още повече менюто ви.

Изображения: Usplash.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!