Чудните свойства на витамин С

Всички знаят за свойствата на витамин С, но не всички подозират, че той е истинско чудо. Помага срещу толкова болести, че едва ли има друг такъв витамин. Той е наистина универсален, затова често ни го изписват заедно с други лекарства.

Приемът на витамин С предпазва  от грипове и настинки, особено през зимата. Препоръчителната доза за деня е 500 мг, има страхотен ефект и подсилва имунната система. Също така този витамин укрепва кръвоносните съдове и дава повече енергия и сила. Редовният прием, забавя стареенето и предпазва  от сериозни заболявания. Той е мощен антиоксидант и по този начин помага  на организмът да се справи с различните заболявания.

Ако не ви се пият хапчета, може да наблегнете на плодове и зеленчуци, които имат високо съдържание на витамин С. Това, както всички знаем са цитрусовите плодове – лимони, портокали, киви, ягоди,папая и др. От зеленчуците богати на витамин С са броколите, червените чушки, доматите, брюкселското зеле и още други. В пресен вариант или изцедени на фреш, няма никакво значение, важното е да си  набавите дневната доза полезни вещества. Зеленият чай също съдържа витамин С. В комбинация с лимон е чудесна идея за подсилване на организма. Има всякакви варианти за салати или сокове, които също са отлично решение.

Много често изниква въпросът: Как да си набавяме витамина,чрез таблетки или посредством плодовете и зеленчуците? Със сигурност второто е по- добрия вариант. Така ще се заредите  с още други полезни вещества, които се съдържат в тях. Бъдете винаги здрави и в прекрасна форма! Радвайте се на лятото и хубавите моменти!

Изображения:Unsplash.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!