Вижте как вашият парфюм може да бъде по-траен


Красивият аромат определено се усеща отдалече. Независимо какъв парфюм използвате е по- важно е той да бъде траен и да му се наслаждавате дълго време. Доста често любимите аромати изчезват половин час, след като са поставени. Това си има своето обяснение понякога причината е в самия парфюм, но доста често може да бъде и ако имате прекалено суха кожа.

Тя няма способността да задържа дълго време ароматните нотки и те се изпаряват бързо. Съществуват различни начини да задържите любимия ви аромат, дори когато сте със суха кожа.

1. Винаги използвайте крем, който да бъде от същата серия, като парфюма ви. Така и трайносттта на самия парфюм ще се задържи дълго време.

2. Пръскайте по няколко пъти на ден за да подсилите аромата.

3. Не пропускайте най- важните места или така наречените “топли места”, който задържат мириса. Това са пулсните точки, китките на ръцете, зад ушите.

4. Имайте предвид, че лятото парфюмите се изпаряват много по- бързо заради честото изпотяване. Затова няколко пъти на ден трябва да пръскате, за да ви издържат по- дълго време.

5. Друг интересен трик е да нанесете върху косата за по- дълготраен ефект. Само не слагайте прекалено много, защото повечето парфюми съдържат алкохол, което ги прави агресивни и изсушават косата.

6. Дрехите и  чантата също може да  напръскате, така ароматът ще се задържи с дни. Единственият недостатък е, че той няма да бъде същия, като този на вашата кожа.

Въпреки  всичко е важно да заложите на парфюм, а не на тоалетна вода. Трайността му ще бъде много- по- дълготрайна. Известно е, че качествените  такива съдържат ароматни масла и издържат по- дълго.

Изображения:Usplash.com
GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!