Всичко за косата и модерните терапии. Защо е важно да се доверим на фризьора си? Още ценни съвети от Ивана Тушева.


Скъпи приятели, днес определено ще наблегнем на една интересна тема, свързана с красотата. Получавам доста въпроси от мои читателки как поддържам косата си и какви прически са модерни в момента. Имала съм не една статия за това, но въпреки всичко прецених, че е по- добре да задам някои от тези въпроси на Ивана Тушева, която е фризьор. Тя ще ни даде ценни съвети, за това как може да поддържаме нашата коса здрава и красива.

Здравей, Ивана, благодаря ти за това интервю! Много неща искам да те попитам, които вълнуват и нашите читателки. Един от най- честите въпроси, които всяка дама си задава е как да се грижим за косата и колко често да я подстригваме?

Най- важна е грижата в домашни условия, защото каквото и да правим в салона, няма как ефекта да се задържи без подходящите продукти и внимание през останалото време от месеца. Затова е много важно да слушате професионалиста, на който сте се доверили. Да не си правите експерименти и да полагате повече грижи вкъщи. Хубаво е да я подстригвате всеки месец дори и малко, защото така отстранявате крайчетата, които вече са се изтощили. По този начин давате на косата да диша, да расте по- бързо и в същото време е по- здрава. Най- неправилното нещо е да не я подстригвате с месеци или години. Така я задушавате, тя започва да изтънява в краищата и се къса. Винаги съм казвала, че е по- добре косата да бъде къса и здрава, отколкото дълга и като “слама”.

Преди и след терапия с кератин

Какви са твоите наблюдения, обича ли българката да експериментира с косата си?

О, да за жалост доста жени си мислят, че нашата работа е много лесна. Правят си експерименти и когато си съсипят косите идват в салона и очакват от нас да направим чудеса. В повечето случаи е много късно и невъзможно да се поправи това. А и когато се налага да оправяме такива коси цената също е доста по- висока, отколкото при нормална процедура. Най-важното е да слушате вашите фризьори какво е подходящо за вас и какво не е…

Продължават ли да бъдат така модерни прическите каре и боб?

Тези прически според мен ще са модерни още доста дълго време. Едно каре или боб, когато са оформени добре, стоят  много елегантно и красиво.

Възстановяваща кератинова терапия за коса

Много наши читателки се интересуват как да поддържат косата си. Защо е толкова важно да се правят терапии и кои са възстановяващите такива?

Изключително вжно е да се правят терапии поне един път в месеца. Ако косата е много изтощена в началото е добре да се правят по-често, докато се възстанови. Както кожата ни се нуждае от кремове, маски и терапии, същото се отнася и за косата. Така можем да я предпазим от всички външни и неблагоприятни фактори. Аз лично работя с кератинова терапия за дълбоко възстановяване и за връщане на еластичността и хидратацията на косъма.


Колко често да третираме нашата коса и защо е важно да посещаваме фризьор? До какви поражения може да доведе боядисването вкъщи?

Важно е да посещавате фризьор, защото той може да ви каже как да се грижите и обработвате косата си правилно. А експериментите в домашна среда са най- лошото, което може да и причините. Неслучайно ние фризьорите учим дълго време, преди да започнем да практикуваме. След това продължаваме да ходим на семинари и допълнителни курсове. Особено опасно е изсветляването на косата в домашни условия от човек, който си няма представа как да го направи. Подобни процедури не са евтини, но ако решите да ги правите отидете в салон за красота. Много е важно да си изберете един фризьор, при който да ходите. Така ще свикне с косата ви, с вашите предпочитания и няма да си тръгвате разочаровани.

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

Бъдете живи и здрави, това е най- важното! И се грижете за косите си правилно!

 

Може да запишете и вашия час сега за някоя от процедурите: 0889337561

Снимки: личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!