За по-здрава и блестяща коса- ценни съвети

Грижите за косата са задължителни, за да расте здрава и да бъде в добър вид. Ако искате да я предпазите от всички негативни влияния, това са пет от най- важните неща, които не трябва да пропускате.

1.Боядисвайте косата си не толкова често.

Препоръчитено е веднъж в месеца да боядисвате вашата коса. В никакъв случай не експериментирайте сами със смяната на цвета. Омбре и балеаж определено са страхотно решение за дамите, които не искат да се боядисват толкова често.

2. Не прекалявайте с машата и пресата.

Рязбира се, че непокорната коса трябва да бъде винаги добре направена, но все пак не трябва да прекалявате ежедневно с уредите за топлинна обработка. Веднъж в седмицата е добре задължително използвайте продукт за предпазване от високата температура.

3. Редовните грижи са от голямо значение.

Измивайте често косата и задължително използвайте подхранваща маска или балсам. Добър вариант са и различните кремообразно продукти или пък олио за коса.

4. Подстригвайте връхчетата всеки месец

Това е задължително! И е единственият начин да расте здрава вашата коса. Оставите ли я дълго време без да сте я подстригвали тя започва да се къса и да пада.

5. Сресвайте ежедневно и не притягайте с ластици

Добре сресаната коса не само е красива, но и това помага за правилния и растеж. Всякакви прически и ластици или аксесоари за коса, ако са прекалено стегнати може да я увредят. Никога не си лягайте с вързана коса. Скалпът трябва да си почива поне през ноща.

Изображения:Unsplash.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!