Закуска за най-малките.

Здравейте, приятели, отново е сряда и отново денят започва с усмивка. Тази статия е специално за най- малките. Ще ви споделя една идея за здравословна  закуска за деца. Сигурна съм, че това е голяма грижа на всяка майка, на която първото нещо, което изниква в мислите  е : ”Какво да направя за закуска?”

Доста от малчуганите не обичат да ядат определени храни, на други пък бързо им омръзват дадени неща и искат нещо по- различно. Затова, колкото по-богата на продукти е закуската за нашето дете, толкова по-добре за него.

1. На първо място много важна е храната, която съдържа витамини. Това означава, че менюто трябва да включва задължително няколко вида зеленчуци. Това могат да бъдат любимите на всички деца чери домати, нарязана краставица, червена чушка и морков. Те са едни от най- важните продукти за старт на деня.

2. Приемът на калций е неизменна част от детският хранителен режим. Затова млечните продукти, като кашкавал и  сирене са задължителни. Те помагат за правилното развитие на костите и зъбите на детето.

3. Добра идея е да прибавите варени бейби наденички, които задължително трябва  да бъдат от истинско месо.

4.Пълнозърнестите  хлебчета, които са богати на  фибри и много вкусни са любими на малките деца. Това е още една идея за по- разнообразно меню.

 

5. Фреш от червен портокал или някой друг цитрусов плод е прекрасна идея за набавяне на всички необходими витамини за вашето дете. За десерт, спокойно може да сервирате био бисквити, също богати на фибри и много вкусни. Очаквам вашите мнения за детска закуска и дали сте я пробвали, ако имате ваши идеи, моля да ми ги споделите.

 

изображения в статията: pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!