Защо е важно да пием вода?

Processed with MOLDIV

Здравейте,събота е! Уикенда започва,какво по хубаво от това да си починем.Да излезнем на разходка и да се радваме на слънчевото време.
В днешния блог трябваше да говорим за друго ,но получих много въпроси,относно темата за водата.Така,че ще си поговорим точно за това.Как тя действа на нашия организъм?Защо е полезно да пием вода и други любопитни въпроси и факти.
Всички знаем,че водата е жизненоважен компонент за всяко живо същество.Без нея няма как да оцелеем.Но много хора не пият достатъчно вода.Това донякъде е навик, изграден от нас самите.
Аз честно да си призная пия по много.Просто имам някаква необходимост и съм свикнала.Изпивам по няколко литра на денонощие.Дори без бутилка с вода не тръгвам никъде.Така се чувствам по-добре, по-жизнена и пълна с  енергия.
Ако искате да отслабнете, трябва всеки ден да пиете на гладно по една чаша топла вода.Това е сигурен начин, да се пречистите от токсините и да стопите мазнини.По този начин,стартирайки деня ще се чувствате свежии и бодри.Много вредно за организма  е пиенето на студена вода на гладно.Това се отчита, като стрес за самия него.Тя може да бъде със стайна температура или топла както споменах.

Освен че ни зарежда,  има и лечебни свойства.По-долу съм изброила,само малка част от благоприятните и ползи, върху нашия организъм.

1.Поддържа кръвното

Всички знаем,че при малък прием на течности особено вода, кръвното спада рязко.Това е важно за хората, които страдат от ниско кръвно.Те трябва да приемат минимум 1,5 л. вода всеки ден.Казвам минимум,защото колкото повече пиете, толкова по-добре.

2.Нямате сили?

Чувствате се отпаднали?Не се чудете,защо понякога ви боли глава, без причина.Това е от ниския прием на вода.Освен,че ободрява, тя ви дава и енергия.Главоболието е свързано и със дехидратацията на тялото ни.Както се получава и при ниското кръвно.А за него обясних вече как се поддържа,с приема на много течности.При тежко физическо натоварване, също се получава дехидратиране на организма,ако не се пие достатъчно вода.

3.Косата ви е суха и нищо не помага.

Да това е напълно нормално, особено ако я третирате постоянно и не приемате достатъчно вода. Когато тялото ви страда от дехидратиране,същото важи и за вашата коса.Ако искате тя да бъде блестяща и жива,не е нужно да пиете специални витамини,просто пиите вода.

 

4.Пречиства тялото ви

Едно от разкрасителните свойства на водата е това, че изчиства целулита.Много дами пият вода точно с тази цел.Тя пречиства целия ви организъм,включително и подкожните мазнини.Нейно огромно предимство е това,че не съдържа калории.Така спокойно може да приемате, колкото си поискате,няма да напълнеете.Освен това разгражда по-бързо храната и така и метаболизма се задейства.

5.Запазва младежкия вид на кожата

Искате да имате по-хубава кожа?..Ето в това идва на помощ водата.Тя е мощно оръжие, против появата на бръчки и хидратира кожата ви.Прави я по-млада и еластична.Вашия вид изглежда свеж и красив. По този начин ще се предпазите от появата на стрии.Кожата не е суха,напротив дори сияе.

6.Подтиска апетита

Когато приемате повече вода, не чувствате глад. Това е прекрасно нали?..Ето как може да отслабнете по-бързо.Аз, когато съм на диета или някой специален хранителен режим, пия още повече вода и по този начин не усещам глад.Така и диетата ми преминава леко и има добри резултати.

 

7.Не на целулита

Както  споменах, по-горе,водата пречиства организма ни.
Това важи и за борбата срещу целулита. Болна тема на

много жени.Няма по силно оръжие за справяне със този проблем от водата.Тя премахва всички мастни натрупвания под кожата.Всекидневния прием на достатъчно вода ще ви помогне да се справите с този проблем.

И така,това са само част от благоприятните действията на водата,върху организма на.Ако искате да започнете да пиете повече вода,може да го направите.
Как да стане това?Ако сега пиете по 2 чаши на ден например,от утре, започнете да приемате по 2 и половина.В други ден те ще станат 3 чаши за деня и така постепенно ще свикнете. Не е трудно да се си създадете този полезен навик.Иска се само малко воля.

Тук идва въпроса каква вода да пием?Минерална или от чешмата? Аз лично ги редувам.Така се набавят полезните минерали,за организма.Много хора го правят.Запомнете, всички газирани напитки,сокове,и всякакви други, немогат да заместят водата.Тя е важен фактор за вас и вашето тяло.Когато приемате витамини и лекарства е добре да пиете повече вода, за да се разграждат и подействат по-бързо.При прием на кафе, бяло или червено вино,също трябва да пием повечко вода.В противен случай,рискуваме да се организма ни да се дехидратира.

Това беше само част от обширната тема,за ползите от пиенето на вода.В някой друг блог, ще разкажа как тя взаимодейства със определени видове хранителни добавки и витамини.
А до тогава останете здрави,грижите се за себе си и живейте пълноценно!И не забравяйте, колкото повече вода пиете, толкова по-добре.Пожелавами ви прекрасен ден! 🙂

GiveawayТова е Fashion Guide by Ilyanovdess

Не пропускай този шанс и грабни тази книга безплатно!