За по-добър сън консумирайте това


Стресът и забързаното ежедневие оказват влияние на нервната система и доста често това нарушава добрия сън. Започват да се проявяват безпокойство и тревожност понякога и без причина. За да успеете да де освободите от този товар е нужно много да релаксирате и да подобрите начина ви на живот.

Правилното хранене и приемането на витамини са едни oт най- важните неща. Освен това доста често може да прибягвате и до природни рецепти, които имат добър ефект. Това са различните билкови чайове. Особено добри са  тези от мента или лайка. Те имат успокояващо действие и от тях ще заспите много по- лесно.

Друг много предпочитан вариант е млякото с мед. За него се знае, че има невероятно благоприятен ефект върху нервната система.
Отново много подходяща напитка преди сън.

Прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци влизат също в това число. Особено соковете от ананас имат невероятно успокояващо действие. И консумацията им доста често се препоръчва при напрегнато ежедневие. Избягвайте напитките със захар и консерванти, а наблягайте на свежите плодови такива. Това е изключително важно за здравето и спокойствието. И сънят ви също ще бъде много по- добър и пълноценен.

Изображения: Unsplash.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *